Pirmdien Siguldā notiks muzikāls uzvedums "Vēstules. Klusās dziesmas" • IR.lv

Pirmdien Siguldā notiks muzikāls uzvedums “Vēstules. Klusās dziesmas”

39
Diriģents Sigvards Kļava un aktieris Kaspars Znotiņš. Publicitātes foto

6.martā uzvedums tiks rādīts Rīgā, mūzikas namā “Daile”

Šovakar plkst.19 Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” ar muzikālu uzvedumu “Vēstules. Klusās dziesmas” viesosies aktieris Kaspars Znotiņš, pianists Sergejs Osokins, dziedātāja Ieva Parša, Latvijas Radio kora grupa un diriģents Sigvards Kļava, raksta aģentūra LETA . 

Uzvedumā, caurvijoties Gijas Kančeli, Arvo Perta, Valentīna Silvestrova un Pētera Vaska mūzikai un padomju laika intelektuālo disidentu Knuta Skujenieka, Ādama Zagajevska, Desankas Maksimovičas, Zvjada Ratiani un Jāna Kaplinska dzejai, klausītāji varēs ļauties saviem sapņiem un pārdomām. Dzeju lasīs aktieris Znotiņš, kurš muzikālā uzveduma noskaņu raksturo ar atslēgas vārdiem “klusums un mīlestība” un aicina klausītāju pievienot savus lielos vārdus. Skanēs arī Annas Ahmatovas un Josifa Brodska balss ieraksti. 

“Šī programma, kuru mēs mēģinām uztaustīt, nepadodas tādam vārdiskam izklāstam. Ar klusumu bieži vien pasaka daudz ko vairāk nekā ar milzīgām skaņu gleznām. Es šeit nesaskatu kora klātbūtni kā skanisku izteiksmes līdzekli. Tās būs klātesošas cilvēciskas dvēseles, kas ietilps šajā telpā,” stāsta Radio kora diriģents Sigvards Kļava. 

6.martā plkst.19 uzvedums notiks Rīgā, mūzikas namā “Daile”. 

Biļetes pieejamas  www.bilesuparadize.lv, kā arī koncerta norises vietā.

Komentāri (39)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu