VM nākamgad prasa papildu finansējumu 71 miljona eiro apmērā • IR.lv

VM nākamgad prasa papildu finansējumu 71 miljona eiro apmērā

24
Foto: Ieva Čīka, LETA

Finansējums VM nepieciešams, lai nākamgad samazinātu pacientu iemaksas stacionārā

Veselības ministrija (VM) iesniegusi valdībā pieprasījumu papildu finansējumam veselības aprūpei nākamajā gadā 71 miljona eiro apmērā, žurnālistiem pastāstīja veselības ministre Ingrīda Circene (V), vēstī LETA.

Circene sacīja, ka galvenā prioritāte ir samazināt nevienlīdzību pakalpojumu pieejamībā, jo Latvijā salīdzinājumā ar citām Eiropas Savienības valstīm ir vislielākais pacientu līdzmaksājumu apmērs.

Finansējums VM nepieciešams, lai nākamgad samazinātu pacientu iemaksas stacionārā no 13,5 eiro uz 7,11 eiro, sacīja Circene. Tāpat līdzekļi vajadzīgi, lai palielinātu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību pensijas vecuma iedzīvotājiem, proti, no budžeta līdzekļiem varētu kompensēt pacienta iemaksu pie ģimenes ārstiem un pensionāriem nebūtu jāmaksā.

Tāpat līdzekļi nepieciešami, lai “atgrieztos pirmskrīzes situācijā” un palielinātu finansējumu kompensējamiem medikamentiem. Circene uzsvēra, ka arī mediķu algām jābūt pirmskrīzes līmenī.

 

 

Komentāri (24)

ligakalnina 28.02.2014. 18.06

Cik zinu, Circene prasīja arī pakāpenisku finansējuma palielināšanu medicīnai līdz 4,5% no IKP, kas, protams, mazāk nekā blakus valstīs, bet, būtu absolūti nepieciešams solis, un valdība to, protams, noraidīja, jo šī sfēra mums tiek finansēta pēc atlikuma principa.

13 eiro dienā daudziem ir samērā grūti samaksājama nauda, un tas vēl nav viss, ja tevi neatved ar ĀP,papildus jāmaksā par visiem izmeklējumiem un analīzēm, kas var būt vēl daudz dārgāk, ja tu gribi būt kaut cik paēdis, jāpiemaksā arī par ēdināšanu, par operācijām vispār nerunājot, kamēr kāds žultsakmeņu slimniek sagaidīs valsts apmaksātu operāciju, pēc pāris lēkmēm, no viņa aknām maz kas būs palicis pāri, un tādi piemēri ir ļoti daudz.

Es gan domāju, arī šī prasība pēc papildus finansējuma tiks noraidīta, zinot mūsu “tautas kalpu” attieksmi pret šīs pašas “tautas” iespējām saņemt med. palīdzību, tā slimā un nabadzīgā tauta, kas pati nevar visu apmaksāt, īistenībā, tāds “balasts”, kā izteicas kāds deputāts, vien ir, prasa naudu, bet, labuma no tiem nekāda.

+2
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu