Britu karavīra slepkavām piespriež mūža ieslodzījumu • IR.lv

Britu karavīra slepkavām piespriež mūža ieslodzījumu

26
Britu karavīra Lī Rigbija slepkavnieki - Maikls Adeboladžo (no kreisās) un Maikls Adebovale. Foto: AFP/LETA

Spriedums balstīts uz daudzajiem „barbariskās slepkavības” pierādījumiem

Diviem britu karavīra Lī Rigbija slepkavām Lielbritānijas tiesa piespriedusi bargākos sodus – Maiklam Adeboladžo (29) piespriests mūža ieslodzījums, bet Maiklam Adebovalem (22) aiz restēm būs jāpvada vismaz 45 mūža gadi, vēsta BBC.

Karavīru Lī Rigbiju abi noslepkavoja pagājušā gada maijā. Rigbijs, ģērbies civilapģērbā, pagāja garām abiem vīriešiem. Tad tumšādainie uzbrucēji viņu notrieca ar automašīnu, Rigbiju izvilka ielas vidū un sagraizīja ar nažiem, mēģinot viņam nogriezt galvu.

Vēlāk abi uzbrucēji savas darbības skaidroja kā atriebību britu kareivjiem par musulmaņu slepkavībām. Notikušais radīja milzīgu rezonansi Lielbritānijā.

Šīs lietas iztiesāšana Londonas tiesā kļuvusi par vienu no tām, kad apsūdzētajiem nepieciešams mūža ieslodzījums, teica tiesnesis. Abi apsūdzētie tika izvesti no tiesas zāles pašā sprieduma lasīšanas sākumā, jo vīrieši sāka kliegt un saķērās ar konvoju.

Pēc tiesneša teiktā, tik bargs spriedums balstīts uz daudzajiem „barbariskās slepkavības” pierādījumiem. Kā ziņots iepriekš, slepkavnieki aicināja garāmgājējus filmēt un fotografēt notiekošo slaktiņu.

Tiesa atzinusi, ka 25 gadus vecā karavīra Rigbija slepkavība bijusi reliģiski motivēta, ziņo Dpa.

Rigbijs sāka dienestu armijā 2006.gadā, vēlāk dienējis Afganistānā. Savukārt abi noziedznieki nākuši no Nigērijas, pievērsušies islāmam.

 

Komentāri (26)

silvija 27.02.2014. 10.55

Tipiski fanātiķi. Jādomā, ka mūsu niknākie “nacionāļi” asteszvaigznainā turku bonbongu fabrika un mērkaķa krusttēvs mēģinās apgūt pozitīvo pieredzi un nonāks aiz restēm uz prāvu laiciņu….

+1
-2
Atbildēt

3

    silvija > silvija 27.02.2014. 13.11

    Tas, ka jūs abi esat izdzimteņi un kropļi ir svēta patiesība, bet tas ka ka jūs abus “ar putām uz lūpām”aizstāv ZRP un NA elektorāts – plānprātiņo un latviešu nīdēji, ir kaut kas jauns, kaut gan brīnums nav, galu galā jūs abi esat krievu staiguļu ārlaulības izmeteņi.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Antra > silvija 27.02.2014. 12.16

    Aigars Brauns

    Un tādus pat izdzimteņus Latvijā ar putām uz lūpām aizstāv, kremļa padauzas ZRP, un to elektorāts: plānprātiņi un latviešu nīdēji.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > silvija 27.02.2014. 15.00

    Klau borja, kā dzīvojas kopmītnē? :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu