Tauvu eksperti • IR.lv

Tauvu eksperti

2
Magistr līdzīpašniece un kompānijas prezidente Tatjana Dovorecka.

Daugavpils firmas Magistr produkciju pazīst Francijā, Vācijā, Norvēģijā un vēl vismaz 20 pasaules valstīs – ģimenes uzņēmums izaudzis par Austrumeiropā lielāko tauvu ražotāju

Patiesībā esam ģimenes uzņēmums, sarunu sāk Austrum-eiropā lielākā tauvu ražotāja Magistr līdzīpašniece un prezidente Tatjana Dovorecka. Ja intervija notiktu Ķelnē, Amsterdamā vai Liverpūlē, teiktais nepārsteigtu – tur lieli ģimenes uzņēmumi ar senu vēsturi un tradīcijām nav retums. Bet mēs tiekamies Daugavpilī. Latvijā, nerunājot nemaz par Latgali, ģimenes uzņēmums ar 22 gadu darba pieredzi, kurā strādā 250 darbinieku, viss saražotais tiek eksportēts un 2013.gada apgrozījums pārsniedz 7,5 miljonus eiro, izklausās gandrīz neticami.

Tomēr ar to pārsteigumi nebeidzas. Vislielākais no tiem ir pats daugavpiliešu galvenais ražojums – virves un tauvas. Vītas un pītas, pavisam kopā ap tūkstoš veidu, diametrā no dažiem milimetriem līdz tik resnām, kādas izmanto lielu kuģu pietauvošanai ostās. Kaut arī Magistr izstrādājumi galvenokārt tiešām paredzēti kuģniecībai, zvejniecībai vai burāšanai, tos izmanto arī celtniecībā, transportā, alpīnismā un daudzās citās nozarēs. Tatjana un Jurijs Dovorecki ne tikai sponsorē Latvijas jahtu Spaniel, bet, radot savu burāšanai paredzēto tauvu zīmolu Baltic Ropes, arī paši piedalījušies regatēs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu