FOTO: Asinskaujas Kijevā (papild.) • IR.lv

FOTO: Asinskaujas Kijevā (papild.)

45
Tēvs un dēls. Foto: AFP/LETA

Ukrainā ceturtdien izsludinātas sēras par bojāgājušajiem

Simtiem, varbūt pat līdz tūkstotim ievainoto abās pretstāves pusēs, gan veci un jauni, sievietes un vīrieši – desmitiem mirušo, tāda ir trešdienas rīta drausmīgā “bilance” Ukrainas galvaspilsētā notikušajām cīņām starp opozīciju un milicijas vienībām.

Jaunākā informācija liecina, ka Kijevā hospitalizēti arī trīs bērni, kas cietuši sadursmēs.

Ceturtdien, 20.februārī, Ukrainā izsludināta sēru diena par asiņainajās sadursmēs bojāgājušajiem, liecina prezidenta Janukoviča mājas lapā ievietots paziņojums.

Bojāgājušo oficiālais skaits ir 25 cilvēki, ievainot – ap 350 cilvēku. Taču citi avoti lēš, ka ievainoto ir daudz vairāk.

Abas puses viena otru vaino spēka pielietošanā un negrasās atkāpties. Kijevā par spiti nāves draudiem ierodas arvien jauni opozīcijas spēki no Ukrainas reģioniem. Kur un kad būs risinājums?

Šajās fotogrāfijās – ievainotie un mirušie, lai šie vārdi vizualizējas konkrētu cilvēku sejās un augumos, lai tas nav bezpersoniski, lai mēs Latvijā redzam un saprotam – tas ir tik reāli un tuvu, ka var reiz skart arī mūs.

Komentāri (45)

alexander 19.02.2014. 10.42

Ukrainas opozīcijas pašaizliedzīgā cīņa un gatavība iet līdz galam, cilvēku bojāeja un ciešanas Ukrainas ielās nevar būt bezgalīga un bez risinājuma. Janukovičs būs spiests atkāpties, viņa anonīmā pazušana no politiskās telpas ir signāls viņa vājumam un neizbēgamai sakāvei. Līdzjūtība cietušajiem un izturību Ukrainas tautai cīņā par savu nākotni.

+18
0
Atbildēt

0

esmeralda_se 19.02.2014. 10.54

Diezgan smieklīgi ir apvainot Ukrainas protestētājus, ka tie ir bandīti un huligāni, kas izmanto situāciju, lai izklaidētos uz pilnu klapi. Bandītiem un huligāniem neinteresē “dabūt pa galvu”(c), viņiem interesē stipri piezemētākas lietas…

Sēdēt nedēļām aukstumā un regulāri riskēt “norauties” ar steku vai gumijas lodi var tikai idejas vārdā, vai tad, kad citas izejas vienkārši vairs nav.

+13
0
Atbildēt

0

Janis 19.02.2014. 09.21

Noteikti, ka tas tēvs ar dēlu arī ir “radikālie teroristi”.

Ļoti pēc tādiem izskatās.

Un vecais vīrs vienkāršajā apģērbā ar pārsieto galvu arī.

+12
0
Atbildēt

1

    Agnese > Janis 19.02.2014. 10.02

    Tēvs ar dēlu ir Kijevas politehniskā institūta pasniedzēji, starp citu.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu