ĀM: Drīzumā Latvijā ieradīsies vēl viens Ukrainas protestos cietušais • IR.lv

ĀM: Drīzumā Latvijā ieradīsies vēl viens Ukrainas protestos cietušais

6
Kijevā Neatkarības laukuma barikādēs stāv arī kāds manekens, kam galvā gāzmaska. Foto: AFP/LETA
Lauma Reinika

Vēlmi ārstēties Latvijā izteikuši vairāki cilvēki, ārsti vērtē iespējas transportēt

Tuvākajās dienās Latvijā gaidāms vēl viens Ukrainas protestos cietušais, Ir.lv apstiprina Ārlietu ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums, taču konkrētu dienu viņš nenosauc dažādu formalitāšu kārtošanas neprognozējamības dēļ.

„Runājot par cilvēku, kurš jau patlaban ārstējas Stradiņa slimnīcā, Ārlietu ministrija no savas puses visus dokumentus un vīzu nokārtoja operatīvi,” stāsta Eihenbaums. Viņš uzskata, ka turpmākās iespējamās aizķeršanās varētu būt tikai Ukrainas pusē, jo ceļotājiem šajā valstī ir nepieciešamas divas pases – iekšzemes pase un tāda, kas derīga izceļošanai.

Par 34 gadus vecā Vladimira Šumejko, kurš patlaban ārstējas Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, ierašanos informācija ministrijai bijusi zināma divas dienas iepriekš, stāsta Eihenbaums.

Šumejko Latvijā ieradies ar „airBaltic” reisu. Atbildīgās instances parūpējās par cietušā nokļūšanu lidmašīnā un sagaidīšanu Latvijā, tāpēc pavadošā persona cietušajam netika nozīmēta.

Patlaban vēlmi ārstēties Latvijā izteikuši vairāki cilvēki, taču viņu veselības stāvokli izvērtē Ukrainā esošais koordinācijas centrs, kurš veidojies pašorganizācijas ceļā un kurā ir oficiālas iestādes, arī Latvijas vēstniecība Ukrainā, un vairāki ārsti.

Centra speciālisti izvērtē, vai Ukrainas nemieros cietušo veselības stāvoklis atbilst transportēšanas iespējām, kāda veida transportlīdzeklim un to, vai pārvešana nekaitēs pašam pacientam, skaidroja Ārlietu ministrijā.

„Latvija šādi piedalās humānā misijā un parāda labo gribu,” saka Eihenbaums.

Ir.lv jau ziņoja, ka 11.februārī, lai saņemtu medicīnisko palīdzību un rehabilitāciju, Latvijā ieradās Ukrainas protestos cietušais Vladimirs Šumejko, kuram mediķi ārstē nopietnu acs traumu.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs (RP) informēja, ka Latvija varētu sniegt palīdzību līdz desmit cietušajām personām. Līdzekļi šim mērķim tiktu atvēlēti no budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

 

Komentāri (6)

Malda 13.02.2014. 17.53

Mainam Ločmeli pret 10 Ukrainas protestētājiem/

+2
0
Atbildēt

0

Annija 13.02.2014. 20.22

Interesanti, ja mēs mītiņā nomētātu savus policistus ar degpudelēm – mūs arī sauktu par demokrātijas ieviesējiem, cīnītājiem!?

+2
-1
Atbildēt

3

Inese 13.02.2014. 15.10

„Latvija šādi piedalās humānā misijā un parāda labo gribu,” saka Eihenbaums.

==========================

“Miermīlīgajos protestos” cietušie miliči takšu arī tiks ārstēti Latvijā, ne?

http://ic.pics.livejournal.com/mukhtar_amirov/24073816/37762/37762_600.jpg

+3
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu