Ušakovs padodas • IR.lv

Ušakovs padodas

4
Aivars Ozoliņš

Izgāzies SC mēģinājums sarīdīt Rīgas un pārējās valsts iedzīvotājus

Soču olimpiskās spēles aizēnojušas pagājušās nedēļas teju olimpisko pavērsienu Rīgā – pilsētas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs atteicās no tik svarīga Saskaņas centra politikas rīka kā rīdzinieku un pārējo Latvijas iedzīvotāju segregācija galvaspilsētas sabiedriskajā transportā. Braukšanas biļetes visiem maksās vienādi.

Ar atpakaļejošu datumu Ušakovs iznerrojis tos daudzos tūkstošus, kuri pagājušā gada nogali bija izvēlējušies pavadīt rindās pie pašvaldības kantoriem pēc, kā viņiem tobrīd šķita, ekskluzīvajām «rīdzinieku kartēm», kuras, kā viņš bija solījis, būtu ļāvušas izmantot sabiedrisko transportu par pusvelti, salīdzinot ar pārējiem – otrās šķiras rīdziniekiem, «lauķiem» un tūristiem. 

Vēl vairāk piekrāpti varētu justies tie, kā Ušakovs lēš, 10 tūkstoši, kuri bija pasteigušies deklarēties Rīgā, cerot tikt pie šādiem labumiem. (Tiesa, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes dati rāda, ka līdz 1.janvārim deklarējušies tikai 6,7 tūkstoši jaunu rīdzinieku.) Nedabūjuši cerēto, viņi nu dzird Ušakovu slavējam sevi, ka savu mērķi esot sasniedzis – jaundeklarējušos rīdzinieku nodokļi šogad ienesīšot pilsētas budžetā 15 miljonus eiro. (Andris Ameriks pērn septembrī gan bija prognozējis vismaz 22,5 miljonu latu papildu ieņēmumus, ja deklarētos kaut vai tikai «desmitā daļa» Rīgā strādājošo nedeklarējušos.) Tātad viņi iznāk esam pārdeklarējušies tikai tādēļ, lai vairāk tiek «misteram divdesmit» un pārējiem domes kleptokrātiskās varas vertikāles «procentu» kungiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu