Ušakovs neierodas uz Zolitūdes traģēdijai veltītu sēdi Saeimā • IR.lv

Ušakovs neierodas uz Zolitūdes traģēdijai veltītu sēdi Saeimā

22
Nils Ušakovs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Zatlers: Ušakova neatsaukšanās apmeklēt NDK sēdi ir neizprotama

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) neatsaukšanās aicinājumam trešdien apmeklēt Zolitūdes traģēdijai veltīto Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) sēdi ir neizprotama, aģentūrai LETA sacīja NDK priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP).

Viņam ir neizpratne par Ušakova lēmumu neapmeklēt komisijas sēdi, jo pašlaik trūkst politiskā redzējuma no Rīgas pašvaldības vadītāja. Vai tā ir augstprātīga attieksme pret Zolitūdes traģēdiju, retoriski vaicāja Zatlers, pieļaujot, ka šeit “nāk ārā maziņš Lemberdziņš” un parādās Ušakova attieksme pret Saeimu un likumīgu un tiesisku valsti.

Zatlers cer, ka Ušakovs sapratīs savu kļūdu un turpmāk pieņems aicinājumu ierasties uz komisijas sēdi. NDK vadītājam neierašanās iemesls nav zināms, un politiķis neizslēdza iespēju, ka Rīgas mērs varbūt bija aizņemts kādā citā lietā.

NDK trešdien pārliecinājusies, ka visos izmeklēšanas virzienos notiek ļoti intensīvs darbs, stāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP). Viņš norādīja, ka NDK ir “sākusi tradīciju” reizi aptuveni divos mēnešos uzklausīt cilvēkus no izmeklēšanas pārraudzības iestādēm.

Pērn 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala “Maxima” jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Starp bojāgājušajiem bija arī trīs ugunsdzēsēji, kuri piedalījās glābšanas darbos. Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

 

Komentāri (22)

dro 12.02.2014. 17.14

Kas vainīgs, tas bailīgs.

+24
0
Atbildēt

1

    Inese > dro 12.02.2014. 17.53

    Jūs citējat Lemberga k-gu, ne? ;)

    0
    -11
    Atbildēt

    0

marchaeva 12.02.2014. 17.31

Varbūt sajauca e-pastus un saprata ka Vienotā Krievija viņu atsauc uz Maskavu konsultācijām?

+16
-2
Atbildēt

1

    Inese > marchaeva 12.02.2014. 18.07

    No kurienes jums šāda informācija? Vai arī tās ir jūsu slimās fantāzijas?

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

andris902 12.02.2014. 18.19

….smieklīgi!…”Zatlers cer, ka Uškovs….turpmāk pieņems aicinājumu ierasties uz komisijas sēdi”….

…vēl vien ciniķis, kurš ignorē valsts varu, tās likumus interpretē “pa savam” – tāpat kā Streļčenoks….izveidojuši katrs savu ķeizaristi ar saviem noteikumiem un kārtību…kaut kāda Nacionālās drošības komisija uzdrošinājusies traucēt Ušakova mieru!….vot, nelieši!…

…nu, uzspļāva Ušakovs NDK, un kas no tā?….kādas tam būs sekas?…Ušakova elektorāts varēs uzgavilēt – redz, kas par dūšu mūsu Nilam….

+13
-2
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu