Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
46 gadu vecumā no narkotiku pārdozēšanas savā Ņujorkas dzīvoklī miris amerikāņu aktieris un režisors Filips Sīmors Hofmans. Oskara un Zelta globusa balvas saņēmušais aktieris pasaules slavu iemantoja 90.gados ar lomām tādās filmās kā Bugi vugi naktis, Lielais Lebovskis un Talantīgais misters Riplijs

Nedēļas notikumi pasaulē

ASV un Eiropas Savienība izstrādā īslaicīgu finansiālās palīdzības sniegšanas modeli Ukrainai, kuras konfliktu apsprieda arī drošības konferencē Minhenē. Lai arī Ukrainas parlaments ir pieņēmis amnestijas likumu, opozīcija prasa pirmstermiņa vēlēšanas un 2004.gada Konstitūcijas atjaunošanu. Pasauli šokējis notikušais ar nedēļu pazudušo Automaidana vadītāju Dmitro Bulatovu – viņš ticis nežēlīgi spīdzināts. Vēl 31.janvārī bija reģistrēti 33 Ukrainā bezvēsts pazudušie protestētāji. Cietušos opozicionārus medicīnas palīdzības sniegšanai uzņēmusi Lietuva, un par to paziņojusi arī Latvija.

Sīrijas valdības un opozīcijas miera sarunās ir panākts neliels progress, un tas devis cerību, ka var tikt panākts atrisinājums Sīrijas pilsoņkaram, piektdien sacīja ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Lahdars Brahimi, kurš sarunās bija vidutājs. Tomēr jau nākamajā dienā Sīrijas kara aviācijas uzlidojumos Alepo nemiernieku kontrolētajiem rajoniem tika nogalināti vismaz 85 cilvēki. Kopš 22.janvāra, kad Šveicē sākās Sīrijas miera sarunas, kara plosītajā valstī nogalināti teju 1900 cilvēki, pavēstīja Londonā bāzētā organizācija Syrian Observatory for Human Rights. Starp nogalinātajiem vismaz 498 bija mierīgie iedzīvotāji.

Krievijas neatkarīgo televīzijas kanālu Dožģ neslēgs – tā paziņojusi kanāla vadība, par spīti šķēršļiem: Dožģ atteikušies pārraidīt ne tikai četri kabeļtelevīzijas operatori, bet arī satelīttīkls Trikolor TV. Formālais iemesls ir televīzijas kanāla veiktā aptauja par Ļeņingradas blokādi, kas izraisīja amatpersonu sašutumu. Televīzijas kanāls veica telefonaptauju, lūdzot skatītājus atbildēt uz jautājumu, vai, viņuprāt, Otrā pasaules kara laikā PSRS armijai būtu vajadzējis atdot Ļeņingradu, lai tādējādi glābtu simtiem tūkstošu cilvēku dzīvību.  

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu