Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Volstrītas
Kristīne Simsone

 

Volstrītas vilks / The Wolf of Wall Street. Klasiķis Mārtins Skorsēze atlaiž, un šīs šķietamās vaļības rezultāts atgādina Harmonija Korīna halucinogēno Neprātīgās brīvdienas jeb Spring Breakers, tikai pārceltu uz Volstrītas naudīgajām ārēm. Triju stundu garajā notikumu virpulī, kas atgādina delīrija kokteili, Skorsēze virtuozi zīmē uz bijušā brokera Džordana Belforta memuāriem balstīto Volstrītas bagātnieku pasaules ainu. Vājprātīgu pārmērību un nepiesātināmas alkatības piebāzta, filma, šķiet, skarbi paironizē par tās no Belforta memuāriem aizgūto nosaukumu – no lentes personāžiem gluži vai dvako plēsonīgs dzīvnieciskums. Spilgti, izaicinoši, smieklīgi un reizē traģiski, turklāt ar kārtējo spožo Leonardo di Kaprio aktierdarbu! No 7.februāra.

Augusts: Osedžas zeme / August: Osage County. Pulicera balvu saņēmušā Treisija Letsa lugas ekranizējums ir tumša humora, klusi kliedzoša traģisma pieblīvēta ģimenes attiecību drāma, kas, lai arī brīžam sadrumstalota un pārlieku piesardzīga, iemanās uzskicēt bezcerīgi klaustrofobisko, rūgtuma un neskaitāmiem skeletiem skapī izdaiļoto Vestonu ģimenes sieviešu portretu. Tas ir izdevies lieliskā aktieru ansambļa dēļ – Merilas Strīpas un Džūlijas Robertsas saspēle burtiski elektrizē. Kino no 7.februāra.

Drīz būšu atpakaļ / Elle s’en va. Rimts, viegli skatāms road movie bez konkrēta galamērķa franču režisores Emanuelas Berko izpildījumā. Lai gan filma ar Katrīnu Denēvu galvenajā lomā šarmanti (un kārtējo reizi) nodemonstrē, ka ekrāns sevis meklēšanai, pašatklāsmēm un romantikai vairs nepieder tikai jaunuļiem, Drīz būšu atpakaļ tomēr jūtami pietrūkst emocionālās intensitātes, arī idejiskā dziļuma un viengabalainības, lai šis kinodarbs ilgstoši uzkavētos atmiņā. Splendid Palace no 7.februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu