Ūdens uzbrūk • IR.lv

Ūdens uzbrūk

3
Daudzi bijušie lopkopji un banānu audzētāji tagad iztiku pelna makšķerējot

Tas atgādina zinātniskās fantastikas filmu – divās Karību jūras valstīs sākuši strauji izplesties divi ezeri, un pagaidām neviens nespēj izskaidrot šā mīklainā fenomena cēloni

Enrikiljo ezers ir aprijis Huana Malmolehosa banānu audzi. Tas applūdinājis arī Teodoro Peņas mango kokus. Tas bīstami ielencis arī zemu Boka de Kačonas pilsētiņu un tik nopietni satraucis Dominikānas Republikas valdību, ka tā pieņēmusi lēmumu uzcelt šo apdzīvoto vietu no jauna, pārvietojot uz augstāku vietu vairāku kilometru attālumā.

Hosē Diazs uzskata, ka ezers ir laupījis dzīvību viņa brālim Viktoram. Vīrietis izdarīja pašnāvību, kad pēc vairākiem peļņā pavadītiem gadiem ārzemēs atgriezās dzimtajā vietā un ieraudzīja, ka ūdens applūdinājis visu liellopu saimniecību, kurai pamatus lika viņa vectēvs. «Viņš vienkārši nespēja pieņemt, ka tas viss ir zudis. Viņš netika galā ar sērām,» stāsta Hosē, makšķernieku laivā iroties pāri vietai, kur agrāk bija ganības.

Līdz šim izteiktas vairākas versijas, kas notiek ar ezeru, taču pārliecinošas atbildes joprojām nav. Līdzīga mīkla vajā arī Somatra ezeru kaimiņvalstī Haiti, kas pat sācis smelties pāri abu valstu robežai. Zinātnieki skaidro, ka nekas tamlīdzīgs citur pasaulē vēl nav pieredzēts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu