Starp diviem sirdspukstiem • IR.lv

Starp diviem sirdspukstiem

5
Kristiana Boltanska isntalācija Neitrālā josla (No Man’s Land) Ņujorkā 2010.gadā — 30 tonnas lietotu apģērbu un stabos saslietas 3000 cepumu skārdenes.
Pauls Bankovskis

Rīgā būs skatāmi divi slavenā franču mākslinieka Kristiana Boltanska projekti – videodarbs Starp laikiem un Sirdspukstu arhīvs

Mākslā vispār ir tikai daži objekti: sekss, Dieva meklējumi, cīņa ar nāvi, – franču mūsdienu mākslinieks Kristians Boltanskis (Christian Boltanski) teica intervijā žurnālam Rīgas Laiks pērnā gada augustā. «Un cīņa ar nāvi ir kaut kas dīvains un ļoti svarīgs ikvienam. Kādreiz miršana bija kas tāds, kas notika pašas dzīves iekšpusē. [..] Tagad mēs kaunamies no miršanas. Mēs gribam to aizmirst, aizmirst, ka mēs mirstam.»

Viens no kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas programmas nozīmīgākajiem notikumiem būs Boltanska izstāde izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā.

Rīga par kultūras galvaspilsētu kļūst zīmīgā gadā. Šogad apritēs 100 gadu kopš Pirmā pasaules kara sākuma. Karš vienā acumirklī aizslaucīja miljoniem cilvēku dzīvību, bet vienlaikus stiprināja daudzu Eiropas nāciju vēlmi iegūt pašnoteikšanos. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu