Pilsētas nogaršošana • IR.lv

Pilsētas nogaršošana

1

Sestdien, 18.janvārī, Rīgas Centrāltirgus paviljonos un Rīgas autoostā Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu atklās dažnedažādi pasākumi – koncerti, izrādes, performances, videodarbi. Varēs izbaudīt 2014.gada programmas tematisko līniju atmosfēru

Zivju paviljons

Zivju paviljonā no plkst.10 līdz 17 skatītājus iepazīstinās ar Dzintara āderes programmu, kliedējot iesīkstējušos stereotipus par dzintaru kā arhaisku kultūrvēsturisku reliktu. Žurnālisti Gustavs Terzens un Marta Selecka risinās sarunas ar speciālistiem un paviljona apmeklētājiem par dzintaru arheoloģijā, etnogrāfijā, medicīnā, rituālos, dzīvesziņā, vietvārdos un par dzintaru kā piederības simbolu. Ik pa brīdim publiskajām sarunām ar interesantiem stāstiem no tirgus ikdienas pieslēgsies zivju paviljona saimniece Vineta Kaļeinikova. Vīdžejs Zane Raudiņa rūpēsies par audiovizuālo fonu. 

No plkst.10 līdz 16 varēs ceļot laikā un telpā videoprojekcijās, kā arī iemūžināt sevi kā fosiliju divus metrus augstajā skulpturālajā «dzintara gabalā» un saņemt piemiņai izdrukātu fotoattēlu. No plkst.10.30 līdz 15.30 reizi stundā varēs degustēt šefpavāra Havjēra Garsijas gatavotos senā Dzintara ceļa valstu – Lietuvas, Polijas, Vācijas, Austrijas, Ungārijas, Slovēnijas, Itālijas – zivju ēdienus. 

Kora Kamēr… dalībnieki, atrodoties dažādās paviljona vietās un maskējušies par zivju pārdevējiem, reizi stundā sāks dziedāt. Kulminācija būs Kamēr… uzstāšanās plkst.16.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu