Būvējam un dedzinām! • IR.lv

Būvējam un dedzinām!

5

No 16. līdz 18.janvārim Ķīpsalas pludmalē pie Vanšu tilta notiks pasaules ugunsskulptūru čempionāts

1. Čempionātā pieteikušās 12 komandas no Latvijas, ASV, Austrālijas, Francijas, Igaunijas, Krievijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Somijas, Spānijas, Šveices un Zviedrijas. Latviju pārstāvēs Agris Dzilna un Uldis Balga no radošās grupas Akciju savienībaKatrai komandai tiek piešķirti 400 kilogrami kviešu salmu, 270 metri dažādu garumu dēlīšu, naglas, metāla stieples, sizala auklas, pieci litri uzliesmojoša parafīna šķidruma, divas lāpas un sērkociņu kastīte.

2. Skulptūras tiks veidotas publiski, un tas notiks 16. un 17.janvārī no plkst.9 līdz 18, kā arī 18.janvārī no plkst.9 līdz 14. Vispirms tiek izveidots skulptūras koka karkass, kas vēlāk tiek piepildīts ar salmiem un nostiprināts. Skulptūras maksimālais augstums var būt seši metri, platumā tā nedrīkst pārsniegt 5×6 metrus. Iegūt praktiskas zināšanas ugunsskulptūru veidošanā un piedalīties sveču liešanas darbnīcā varēs arī pasākuma apmeklētāji, jo īpašā jurtā no plkst.12 līdz 18 risināsies meistarklases. 

3. Čempionāta pēdējā dienā, 18.janvārī, no plkst.16.30 ugunsskulptūras ik pēc astoņām minūtēm pakāpeniski tiks aizdegtas. Katru skulptūru žūrija vērtēs 15 minūtes. Spēlēs bundzinieku ritma grupa Viljandi Drumlab no Igaunijas. Čempionāta atklāšanā un noslēgumā uzstāsies pašmāju ritma grupa Pulsa efekts un ugunsžonglieri Fire Spirit.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu