Mani kritēriji • IR.lv

Mani kritēriji

8
«Ir līnijas, ko es nekad neesmu pārkāpusi — ne es esmu kādam maksājusi, ne es esmu kaut ko saņēmusi, ne esmu izpildījusi kāda lobista negodprātīgo interesi.»
Anita Brauna

Lai arī pie jaunās valdības veidošanas galda sēž apsūdzētais «oligarhs» Aivars Lembergs, premjerministra kandidāte Laimdota Straujuma netic, ka četras politiskās partijas pašlaik spētu vienoties par labu oligarhiem

Ieilgušie premjerministra meklējumi svētdien apstājās pie savdabīga kompromisa – valsts pārvaldē pieredzējušās, profesionālās, bet neuzkrītošās zemkopības ministres Laimdotas Straujumas, kura līdz ar nominācijas pieņemšanu iestājās Vienotībā. Straujuma ir demisionējušā premjera Valda Dombrovska «projekts», par ko spēja vienoties viņa paša partija un piekrita koalīcijas partneri. Pirmdien Valsts prezidents uzaicināja Straujumu veidot valdību.

Ko gaidīt no politikā sevi iepriekš nepozicionējušās Straujumas – par to šī saruna, kas notiek otrdienas rītā. Kaut aiz muguras gara politiskajās konsultācijās aizvadīta diennakts, viņa ir enerģiska un priekšā stāvošo uzdevumu, šķiet, uzlūko nevis kā smagu nastu, bet aizraujošu izaicinājumu. Vien cilvēciski atzīstas, ka saņēmusi māsas – dakteres – instrukcijas, ko darīt, lai izturētu tik lielu slodzi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu