Dators saka: «Nē!» • IR.lv

Dators saka: «Nē!»

3
Džonijs Deps filmas Vientuļais reindžers pirmizrādē Londonā pērn jūlijā. Līdz šim aktieris bija viens no vislabāk apmaksātajām zvaigznēm Holivudā, par katru lomu lielbudžeta filmā saņemot 20 miljonu dolāru honorāru. Taču pēc Vientuļā reindžera izgāšanās producentiem ir uzmanīgi jārēķina — vai aktieris ir tādas naudas vērts.

Pēc vairākiem pērn piedzīvotiem iespaidīgiem potenciālās peļņas zaudējumiem lielās Holivudas studijas risinājumus meklē pat datorprogrammās, kas palīdz izskaitļot perfekti ienesīgu scenāriju un aktieru izvēli

Visi mīl Kasablanku. To noskatījušās paaudžu paaudzes: aktieri Ingrīda Bergmane un Hamfrijs Bogarts spēlē divus mīlētājus kara plosītajā Marokā. Ne reizi vien tā nosaukta par visu laiku labāko kinolenti un ar apbrīnojamu regularitāti atkal un atkal tiek demonstrēta televīzijas kinokanālos visā pasaulē. Runājot kāda amerikāņu kritiķa vārdiem, Kasablanka ir filma, «kurai ne ko pielikt, ne atņemt», vārdu sakot – perfekta.

Taču Niks Mīnijs tam nepiekrīt. «Drūma, pilna pesimisma un pārāk gara,» saka 55 gadus vecais brits, kura vadītā konsultāciju firma izstrādājusi datorprogrammu, kas laikus brīdina Holivudu par iecerētās filmas iespējamo izgāšanos un, attiecīgi, garām palaistu peļņu. Lai attaisnotu savu nostāju, Mīnijs norāda, ka Kasablanka 1943.gadā bija tikai sestā skatītākā filma. «Masu auditorijai vajadzīgas laimīgas beigas.»

No malas varētu šķist, ka lielajām filmu studijām nudien vērts ieklausīties šādos padomos. Savelkot iepriekšējā gada rēķinus, secināts, ka pērn Holivuda piedzīvojusi līdz šim nepieredzēti daudz izgāšanos – vismaz četri ar vērienu pieteikti grāvēji patiesībā izrādījās lieli zaudētāji, liekot norakstīt vairāk nekā 100 miljonus dolāru par katru lenti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu