Komponists Kalniņš: Muitas ūnija ar Krieviju ir mūsu nākotnes uzdevums • IR.lv

Komponists Kalniņš: Muitas ūnija ar Krieviju ir mūsu nākotnes uzdevums

43
Imants Kalniņš. Foto: Edijs Pālens, LETA

Bijušajam ilggadējam Saeimas deputātam Šlesers nav Buldozers un Lembergs nav Hūte

Pazīstamais komponists un vairāku Saeimu deputāts Imants Kalniņš uzskata, ka “Muitas ūnija ar Krieviju ir mūsu nākotnes uzdevums”.

Avīzē “Neatkarīgā” Kalniņš otrdien publicējis savu rakstu, kurā raksta, ka “tuvākais ir neitralizēt ES ietekmi un atgūt savu valūtu”. Kā zināms, Latvija šogad 1.janvārī pievienojās eirozonai.

Savulaik 5.Saeimā ievēlēts no nacionālās partijas “Tēvzemei un Brīvībai” saraksta, vēlāk no nacionāli noskaņotajiem spēkiem kandidējis un ievēlēts arī 6., 7., 8. un 9.Saeimā, Kalniņš tagad raksta: “Jā, man ir divas mīlestības – Latvija, mana tēvu zeme, un Krievija, mana liktens māsa.”

Par politisko sajukumu komponista galvā, iespējams, liecina ne tikai tas, ka 2010.gada vasarā Kalniņš mainīja politisko piederību, pāriedams uz Latvijas Zemnieku savienību, bet arī nesenais atbalsts Aināra Šlesera balstītai mazpartijai “Vienoti Latvijai”.

“Aivars Lembergs nav Hūte, Ainārs Šlesers nav Buldozers un Jānis Straume nav Batjka. Tā šīs spilgtās personības dēvē vienīgi iztapīgi, svešzemju kungu apmaksāti masu smadzeņu skalošanas līdzekļu štata darbinieki, apliecinot vien savu paša sulainību, bezpersoniskumu un neaudzinātību,” secinājis komponists Kalniņš.

Viņš rakstā “Neatkarīgajā” arī skaidro savu tikšanos ar Šleseru pirms partijas kongresa un savu atbalstu “Vienoti Latvijai” pieņemtajam manifestam “Par jaunu politiku Latvijā”. Kalniņš atšķirībā no Šlesera uzskata, ka Latvijai ar Krieviju nav jāizlīgst, bet jāvienojas par to, ka “būsim lojāli viens pret otra tēvu zemi, nacionalitāti, reliģiju un valodu”.

Viņš arī uzskata, ka jāpretojas “katram un visam, kas šo mūsu savstarpējo lojalitāti cenšas apdraudēt. Ka neļausim mūs sanaidot tiem, kas savu algu pelna, sēdami naidu mūsu starpā”.

Kā zināms, pērnā gada janvārī Kalniņš “Neatkarīgajā” publicēja arī plašu rezonansi un pārsteigumu par komponista uzskatiem izsaukušo atklāto vēstuli. Tajā viņš paziņoja, ka ir pret eiro un slavēja Baltkrievijas diktatoru, kā arī uzteica Krievijas prezidenta Putina politiku.

“Man ir nepieņemams un biedējošs tas, kas šodien notiek Latvijā. Es meklēju pasaulē pēc tiem, kas cenšas tam pretoties, un redzu, kā mūsu kaimiņvalsts Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pūlas savu tautu un valsti nosargāt, lai kā nesmilkstētu bankrotējušās Rietumu “demokrātijas” šakāļi,” vēstulē rakstīja Kalniņš.

 

Komentāri (43)

janis17 07.01.2014. 13.14

kalniņš prātu izkūkojis!

+28
-3
Atbildēt

0

Alise 07.01.2014. 13.17

Onkulītim uz vecumu tiešām jumts aizbraucis…

+27
-3
Atbildēt

1

    Aina > Alise 07.01.2014. 13.29

    Šajā gadījumā vecums ir komplektā ar ilggadēju hronisku alkoholismu, tāpēc rezultāts ir graujošs.

    +19
    -4
    Atbildēt

    0

Sanšains 07.01.2014. 13.16

Cienot Kalniņa devumu mūzikā, varbūt uzlūkosim viņu nevis kā Arvīdu Pelši, bet kā, piemēram, Airisu Mērdoku, kuras mūža nogale arī pagāja prāta aptumsumā!

+20
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu