Iznācis žurnāla "Teātra Vēstnesis" jaunais numurs • IR.lv

Iznācis žurnāla “Teātra Vēstnesis” jaunais numurs

31
NULL

Žurnāla vāku rotā jaunā Liepājas teātra zvaigzne Agnese Jēkabsone Edītes Piafas lomā

Īsi pirms Ziemassvētkiem iznācis žurnāla “Teātra Vēstnesis” 3. numurs. Tā vāku rotā jaunā Liepājas teātra zvaigzne Agnese Jēkabsone Edītes Piafas lomā un maigi ironisks brīdinājums par mākslinieku trauslo dabu: „Sudraba birzs ir dzīva, /Tur zariņus nedrīkst lauzt”, rakstīts žurnāla veidotāju izsūtītajā preses relīzē. 

Žurnālā aktuālo teātra jaunumu apskats mijas ar analītiskiem materiāliem. Vārds tiek dots arī teātrī strādājošiem cilvēkiem, šoreiz – Vitai Vārpiņai, Ivaram Brakovskim un Guntaram Grāvelsiņam. 

Latviešu scenogrāfu pasaules slavas saknes – jubilāra Andra Freiberga skolu aplūko mākslas zinātniece Anita Vanaga. Mūzikas kritiķe Daiga Mazvērsīte vērtē muzikālā teātra izrādes, īpašu uzsvaru liekot uz Liepājas teātra iestudējumu “Edīte Piafa”, Krievu teātra “Līgavaiņiem” un Nacionālā teātra “Trubadūrs uz ēzeļa”.

Kritiķe Silvija Radzobe analizē režisora Dž.Dž.Džilindžera darbus.

Ieva Struka reflektē par cilvēkmīļiem un cilvēknīšļiem JRT izrādē “Dukši”. Linda Ģībiete mēģina saprast, vai tiešām Pētera Pētersona mazdēls Dāvis Auškāps ignorē matemātiskas patiesības savā debijas izrādē “Satisfakcija”. 

Par dāsno latviešu režisoru sniegumu Eiropas opernamos raksta Pauls Bankovskis, Normunds Naumanis, Edīte Tišheizere un Evarts Melnalksnis. Žurnālā intervēti Daugavpils teātra aktrise Maija Korkliša, Jaunā Rīgas teātra aktrise Sandra Kļaviņa un operu režisors Andrejs Žagars. 

Žurnālās aprakstītas latviešu teātra leģendas Anta Klints un Emīlija Bērziņa.

 “Teātra Vēstnesi” var nopirkt visos Latvijas teātros, “Narvesen” kioskos un J.Rozes grāmatnīcās. Latvijas pastā to iespējams abonēt 2014 gadam.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu