SM izveidots īpašs amats dzejniekam, deputāta dēlam • IR.lv

SM izveidots īpašs amats dzejniekam, deputāta dēlam

106
Emīls Buiķis.

Ministrijas pārstāve: nevienai citai kapitālsabiedrībai šādi speciāli koordinatori nav un nebūs

Satiksmes ministrijā (SM) izveidots īpašs amats Saeimas deputāta Andra Buiķa (Vienotība) dēlam dzejniekam Emīlam Buiķim, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”.

Viņš jau gadu ir SM koordinators “airBaltic” valsts kapitāldaļu pārvaldības organizēšanai un uzraudzībai. Buiķa juniora mēnešalga ir noteikta 700 latu, bet amats esot vien uz noteiktu laiku, kamēr būs vajadzība risināt ar lidsabiedrību saistītus jautājumus.

Dzejnieks Emīls Buiķis ir viens no deputātu kandidātiem, kurš partijas ,,Vienotība” rindās startēs 1.jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā. Iepriekš bijis ,,Jaunā laika” jaunatnes nodaļas valdē un 10.Saeimas laikā – deputātes Solvitas Āboltiņas palīgs.

Taču, kad iepriekšējo parlamentu atlaida un notika jaunas vēlēšanas, E.Buiķa karjera Saeimā pēkšņi aprāvās. ,,Beidzās Āboltiņas pilnvaru laiks 10.Saeimā un mēs nepārslēdzām līgumu,” stāsta Buiķis.

Pāris mēnešu viņš bijis bezdarbnieks. Taču tad atkal dzīve nostājusies uz sliedēm. Buiķis nokļuva SM, kuru pārrauga ,,Vienotība” kopā ar tā dēvēto Olšteina grupu.

Pats Buiķis stāsta, ka sūtījis savu CV uz vairākām ministrijām, arī Ārlietu un Aizsardzības. Taču tikai SM radīja amatu speciāli viņam.

Jaunais dzejnieks ir iestādes koordinators “airBaltic” valsts kapitāldaļu pārvaldības organizēšanai un uzraudzībai. Nevienam citam SM uzņēmumam nav veltīts šāds vai līdzīgs postenis. Turklāt arī šī darbavieta neeksistēja, pirms tajā neiesēdās Emīls Buiķis, izpētījis raidījums „de facto”.

Buiķis stāsta, ka viņu vienmēr esot interesējis transports, kuģniecība un aviolīnijas. Turklāt viņš universitātē esot rakstījis diplomdarbu par Latvijas ostu perspektīvām.

Taču no Buiķa stāstītā, tā arī nekļūst skaidrs, kā tieši aizrit koordinatora darba stundas ikdienā. ,,Es koordinēju SM darbu ar aviokompāniju “airBaltic”, ar “airBaltic” jautājumiem, teiksim tā,” prāto E.Buiķis un pēc brīža turpina, ka ,, “airBaltic” ir iesaistīts neskaitāmās tiesvedībās, es koordinēju sadarbību ar konsultantiem”.

Buiķis arī neslēpj, ka iepriekš šāda amata SM nebija. Satiksmes ministrijas valsts sekretāra p.i. Džineta Innusa noliedz, ka kāds no ,,Vienotības” pārstāvjiem būtu mudinājis pieņemt darbā Buiķi. Taču apstiprina, ka ,,nevienai citai kapitālsabiedrībai šādi speciāli koordinatori nav un nebūs”.

 

Komentāri (106)

piziks 15.04.2013. 07.31

Ja Emīls Buiķis ir minējis, ka viņa izglītība ir komercdiplomātija un starptautiskā ekonomika, bet Linda Bagone tieši un tīši sižetā to neiekļāvusi, atstājot vienīgi vairākkārt uzsvērto dzejnieku, tad nav šoreiz nekāda LTV De Facto nav bijis, ir vienīgi DeFecato par Latvijas nodokļmaksātāju naudu, un par žurnālistu ētikas pārkāpumu nav pamata šaubīties.

+18
-4
Atbildēt

8

    silvija_vitina > piziks 15.04.2013. 08.48

    varbūt, ka kaut kāda izglītība viņam arī ir. Diemžēl izglītība kā tāda vēl neko negarantē. Ieguglojot Emīlu Buiķi, diemžēl lec arā tikai “dzejnieks”, nevis komercdiplomāts vai starptautiskais ekonomists, kas liek domāt, ka Emīls drīzāk ir spodrinājis skolas beņķi, nevis profesionālo kvalifikāciju. Katrā ziņā kvalifikāciju apliecinošie ieraksti publiski nav redzami.

    Var jau saprast, arī dzejniekiem gribas ēst, bet ar dzeju vien paēdis būs tikai (nu apmēram, varbūt drusku pārspīlējot..) Ziedoņa lidojuma talants, nevis kurš katrs skribelētājs.

    Un, ja žurnālistes “uzbraucieni” būtu bijuši nepamatoti, kas liedza Emīlam aizvest žurnālisti uz savu darba kabinetu un parādīt milzīgās dokumentu kaudzes, ar kurām viņš strādā? Nevar taču būt tā, ka darbs ir tikai “netaustāmās vērtības”?

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > piziks 15.04.2013. 10.02

    ZanE,
    bet man ir jautājums, kāpēc tāds Emīls nespēj atspēkot žurnālista, pieņemsim, tendenciozo interpretāciju? Paldies, ka Tu mani vērtē bišku augstāk par vidējo aritmētisko, bet šajā sižetā es saklausīju ne tikai vārdu “dzejnieks”. Diemžēl es saskatīju, ka Emīls lāgā neko nespēj pateikt. Un tas man arī nepatika.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Ojārs > piziks 15.04.2013. 09.52

    zanE …traductrice….man “prieks”, ka apzināti veidotais sižets par E.Buiķi
    —————–
    Pret to, ka Grendi IR “liberāļi” saukāja par “fizkulūrieti” Zanei un Co iebildumu nebija, vai ne?

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > piziks 15.04.2013. 11.09

    ….opā!….izrādās – par algu arī piemelots!…..alga ir 600 lati…:)

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > piziks 15.04.2013. 09.45

    …traductrice….man “prieks”, ka apzināti veidotais sižets par E.Buiķi ir sasniedzis savu mērķi un iedarbojies uz sabiedrības zemapziņu – arī Tavējo….tāds taču bija mērķis, vai ne?….vai gan citādi sabiedriskā TV nolaistos līdz dzelteno avīžu un baumu līmenim, selektīvi atlasot ziņot, šo to noklusējot, šo to nobēdzinot no informācijas, šo to “pilnveidojot”, šo to nepamanot?….

    …ja jau uz Tevi tas iedarbojas, tad, ko gaidīt no vidusmēra skatītāja, kurš sabiedrisko TV uzskata par objektīvāko ziņu dienestu, kura pienākums ir sabiedrības informēšana, nevis manipulēšana ar sabiedrisko domu….

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    Vineta Ungailo > piziks 15.04.2013. 10.08

    traductrice – kā tad pēc tavām domām to var atspēkot, ja žurnālists sižetā iekļauj ko vēlas un izgriež ko vēlas, apzināti sniedzot sagrozītu un tendenciozu informāciju.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > piziks 15.04.2013. 10.38

    …lūk, tieši par to runāju, tieši par to satraukums….cik patiesu informāciju mums sniedz žurnālisti?…žurnālists ir tas Dievs, kurš var jebkuru pārvērst par pēdējo muļķi un tas, kurš var iznīcināt vai pacelt slavas saulītē….pēc šī sižeta saku – neticu!…un neuzticos!….jo apzināti tika manipulēts ar iegūto informāciju…

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 15.04.2013. 10.03

    Tradutrice, īsti tā nebūs. Sabiedriskā medija pārstāve no Defecato ir manipulejusi ar informāciju. Tas ir profesionālei nepiedodami un ir labas iemesls publikai pabuntoties, lai šo dāmu izspertu no LTV. Un kurš privātmedijs ņems viņu pie sevis, tā apzīmogojot ari pašu mediju. Vakara ziņas dzeltenās lai ņem, bet nodokļu maksātaju naudu par tādu tērēt nedrīkst: iegūtās informacijas būtiska noklusēšana, manipulativa slēpšana ir pārkāpums.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

piziks 15.04.2013. 09.48

Ir vēl cita lieta, kas ir risināma. No malas nevarēsim pierādit, vai Emīla Buiķa amats 100% izdomāts, — LTV raidijuma veidotaji izteikuši aizdomas. Tomēr sabiedriskā medija pārstāve, uzsverot dzejnieku, tīši noklusējot E.B. izglītību, ir manipulējusi ar iegūto informāciju.

Pret tādām tantēm manipulantēm ir jāpakaujas. Turklāt vienkārši.

“Mēs no Latvijas TV…”
“Kā Jūs, lūdzu, sauc?”
“Linda Bagone…”
“Inga Spriņģe…” (? Jeb cita, — kas metās virsū Dūklava meitai.)
“Pēc De Facto par Buiķi jaunāko es kā nodokļu maksātājs Jums ka sabiedriskā medija pārstāvei neuzticos. Nekādas sarunas ar Jums nebūs. Paldies!”

Apmeram ar tādiem paņēmieniem ir iespējas sabiedrisko mediju regulēt pašiem sabiedriska medija upuriem. Par manipulāciju ar informāciju — tieši par manipulāciju/noklusēšanu/nepilnīgu informēšanu — ir jāatsaka sadarbība ar tādām “zurnālistēm”. Ja LTV prieksnieki nelaidis vaļā/nepadzis, lai tante sēž birojā, toties vairs netiks pie upuru kropļošanas.

Elementāri, NeVatson!

+11
-4
Atbildēt

1

    andris902 > piziks 15.04.2013. 10.25

    ….sabiedriskā TV, kuras uzdevums sniegt objektīvu informāciju skatītājiem ir, maigi sakot, pārvērtusies par neuzticamu un manipulatīvu smadzeņu skalošanas ražotni….cik pārliecināti varam būt, ka informācija, kuru izplata sabiedriskais medijs ir patiesa un objektīvi pasniegta?….šis ir ārkārtas gadījums, kurš apliecina tendenciozu ziņas veidošanu, noklusējot E.Buiķa specialitāti, bet izceļot Dzejnieka nozīmību, jau iepriekš apzinoties, ka tieši dzejnieka vārda pieminēšana atstās vēlamo negatīvo iespaidu….

    …ko gan brīnīties, ja intervijas tiek atteiktas un atteikta piedalīšanās raidījumu ierakstos, jo neviens nevar būt pārliecināts, kā iegūtā informācija tiks samontēta un kā izmantota….

    …vairāk par gadu nevienu neinteresēja ne E.Buiķis, ne viņa ieņemamais amats, bet tuvojoties vēlēšanām tas tika izmantots melnā PR veidošanai, negodīgi noklusējot ierakstā iegūto informāciju….vai tāds ir sabiedriskās TV uzdevums?…

    …laikam, veltīgi cerēt, ka sabiedriskās TV vadība varētu reaģēt un sniegt atbildi…lai gan, zemāk jau viņiem nav kur krist un sabiedrību tas apmierina….

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

dro 14.04.2013. 23.19

Kārtējā vētra ūdens glāzē. Būt Buiķa dēlam pats par sevi jau ir noziegums:)

+15
-9
Atbildēt

6

    Egitazz > dro 15.04.2013. 12.47

    zanE
    o, nē, zanE, es nepamanīju par viņiem tādus teikumus, ka “vētrā glāzē, kaut kas nenozīmīgs”:)) tur jau secinājumi sita austu vilni

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    piziks > dro 14.04.2013. 23.37

    Un Dūklava meitai? Dūklavs meitas dēl sekretares vietu no jauna neizgudroja un arī takse bija 3 x niecīgāka. Ko nu?

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    dro > dro 14.04.2013. 23.39

    OT. Nesaprotu, es kādreiz esmu kritizējis Duklavu vai viņa meitu?

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    andris902 > dro 14.04.2013. 23.55

    …Kolpants….par Dolgopolova dēlu un mazdēlu – īstos latviešus tas neinteresē – sīka vienība, sveša vara, kā saka Jānis Iesalnieks….
    ….savējie – tur pavisam cits smeķis!….:)

    +12
    -7
    Atbildēt

    0

    Egitazz > dro 14.04.2013. 23.50

    neesmu pamanījis tādus teikumus rakstos par Dolgopolova dēlu (vai mazdēlu):)))

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 15.04.2013. 08.58

    Cik zinu, tad Dūklava meitu pieņēma darbā Dūklava(tēva) vadītā ministrijā un te varētu būt interešu konflikts, jo meita ir tiešā tēva pakļautībā atšķirībā no Buiķa jaunākā, kurš taču nestrādā tēva tiešā pakļautībā, vai ne!
    Kā zināms, tad Buiķis ir tikai deputāts un nekas vairāk. Kā zināms deputātam nav tādu tiesību kā ministram. Cita lieta būtu, ja Buiķis jaunākais būtu pieņemts tēvam par padomnieku. Citādi jau sanāk, ka Buiķi jaunāko nekur Latvijā nedrīkst pieņemt darbā, ja jau tēvs ir deputāts Vai tāda pat attieksme ir uz citu deputātu bērniem? Viai tie visi ir bezdarbnieki?
    Žurnālisti, lūdzu, paskaidrojiet arī par pārējo deputātu lielajiem bērniem!

    +13
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu