Dukuram sudrabs, Latvijas kamaniņu sporta stafetes komandai - bronza • IR.lv

Dukuram sudrabs, Latvijas kamaniņu sporta stafetes komandai – bronza

42
Martins Dukurs trasē. Foto: AFP/LETA

 

Latvijas kamaniņu sporta stafetes komanda sestdien olimpiskajā Vistleras trasē Kanādā dramatiskā cīņā izcīnīja bronzas godalgu pasaules čempionātā, ziņo LETA. Savukārt pēdējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs skeletonā Martins Dukurs sestdien izcīnīja otro vietu Sanktmoricas trasē Šveicē notikušajā pasaules čempionātā, par trīs sekundes simtdaļu tiesu atpaliekot no sava trešā čempiona titula pēc kārtas.

M.Dukura vecākais brālis Tomass Dukurs pēc otrās dienas neveiksmēm ierindojās astotajā vietā.

Kamaniņu braucēji Elīza Tīruma, Inārs Kivlenieks un brāļu Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža par nieka 0,008 sekundēm apsteidza austriešus, savukārt piektajā vietā esošie amerikāņi no Latvijas atpalika 0,012 sekundes.

Pasaules čempionu titulu izcīnīja vācieši (Natālija Gaizenbergere, Fēlikss Lohs, Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts), bet sudrabs mājiniekiem kanādiešiem (Aleksa Goha, Sems Ednijs, Tristians Valkers/Džastins Snits). Latvijas komanda uzvarētājiem zaudēja 1,028 sekundes.

Vistlerā izcīnītā trešā vieta ir 11.medaļa Latvijas sportistiem pasaules čempionātos – PSRS laikos dāmu konkurencē pilns medaļu komplekts tika Verai Zozuļai, kā arī zeltu izcīnīja divnieks Dainis Bremze/Aigars Kriķis. Pēc neatkarības atjaunošanas, sudrabs un bronza bijusi Mārtiņam Rubenim kungu konkurencē 2003. un 2004.gadā, bronza brāļiem Šiciem Čezānā 2011.gadā, kā arī trīs medaļas komandu sacensībās – 2003.gadā Siguldā (Rubenis, Anna Orlova, Zigmārs Berkols/Sandris Bērziņš), 2008.gadā Oberhofā un 2009.gadā Leikplesidā (abos PČ komandā startēja Maija Tīruma, Guntis Rēķis, Šics/Šics).

Pirms stafetes sacensībām, sestdien Vistlerā norisinājās sacīkstes dāmām, kurās Latvijas vienīgā pārstāve Elīza Tīruma izcīnīja augsto desmito vietu.

Tīruma pēc pirmā brauciena atradās pat sestajā vietā, kas deva līderpozīciju U-23 grupā, taču otrajā piegājienā uzrādītais 14.labākais laiks neļāva būt augstāk par desmito vietu summā pie pieaugušajiem, un nācās samierināties ar ceturto vietu U-23 vecuma grupā.

Par pasaules čempioni kļuva Gaizenbergere, kurai Tīruma zaudēja 0,567 sekundes. Otrajā vietā vāciete Anke Višņevski, bet trešā kanādiete Goha.

 

Komentāri (42)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu