Mūzikas brīnums • IR.lv

Mūzikas brīnums

2
Ir lasītāji pēc LNSO Jaungada galā koncerta sarunā ar koncerta māksliniekiem.
Ieva Puķe

 

Iespēju apmeklēt Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) Jaungada galā koncertu 28.decembrī izmantoja 96 žurnāla Ir lasītāji. Biļetes uz īpaši mums rezervētajām vietām atrada savus īpašniekus pusstundas laikā. Kā nu ne – aizvadītajā gadā esam ļoti cieši sekojuši ekonomisko un politisko kaislību skartā, augstu profesionālo līmeni sasniegušā LNSO aktualitātēm.

2013.gada pirmajā Ir numurā bija intevija ar spožo, dumpīgo diriģentu Karelu Marku Šišonu, kurš pirms 2012.gada Jaungada galā koncertiem bija paziņojis par LNSO mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta vietas atstāšanu. Pagājušais Jaunais gads atnāca ar neziņu, kas būs viņa pēctecis.

1.novembrī ar prieku un atvieglojumu tika noslēgts līgums ar jauno, talantīgo latviešu diriģentu Andri Pogu, kura starptautiskā karjera strauji attīstījusies īsā laika posmā. Jau oktobra pēdējā žurnāla numurā sniedzām lasītājiem iespēju vairāk uzzināt par viņa izaugsmi un motivāciju, sākot vadīt LNSO.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu