Kā droši pārlaist politisko zombiju apokalipsīti • IR.lv

Kā droši pārlaist politisko zombiju apokalipsīti

6
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Aivars Ozoliņš

Vēlēšanu tuvums apvienojumā ar ekonomikas atgūšanos no krīzes ir īpaši labvēlīga vide politisko zombiju populācijas pieaugumam. Latvijā pirms nākamgad gaidāmajām Saeimas vēlēšanām pulcējas vismaz trīs to klani

Šī zombiju īpašā pasuga ir labi zināma ikvienā modernā demokrātiskā sabiedrībā, kur politiskās varas zaudēšana nenozīmē fizisku galu no svina, asmens, striķa, ģifts, spilvena vai uguns. Tomēr vēstures annālēs un internetā atrodama informācija lielākoties par zombiju pamatšķiru. Par tiem, kuri, kā visi esam redzējuši, teju ik pārdienas slienas no saviem kapiem un dramatiskas mūzikas pavadījumā slāj mums, dzīvajiem, virsū, satinušies netīros kankaros un trūdošas miesas lanckaros. Šausmīgs skats, interesants.

Daži uzskata, ka šī globālā zombiju invāzija nozīmējot radikālismu. Otri izpētījuši, ka tā sakrītot ar demokrātu jeb Holivudas valdīšanu Amerikā, toties republikāņu laikos virsroku gūstot vampīri, inteliģentāka pasaules tumšo kaktu kārta ar palaikam tik smalkām manierēm kā šveicariem. Citi mēģina izskaitļot, kā staigājošo miroņu vēlme apēst dzīvos ietekmēs starptautiskās attiecības.

Mazāk interesanti zombiju pētniekiem un arī dīkiem vērotājiem vienmēr šķituši kungi un kundzes, kuri un kuras, tuvojoties politiskiem griežiem, mundri izdipina no savām bieži vien ļoti ērtajām kapličām vienkāršos armani uzvalciņos un dolčes kleitās, tā ka izskatās gandrīz kā parasti politiķi. Tikai runās un reklāmas rullīšos uzkrītoši bieži piemin atdzimšanu, atjaunošanos, laikmeta vai vēl kaut kā atsākšanos. Tas parasti ir garlaicīgs skats.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu