Lidostā noklausītas telefonsarunas • IR.lv

Lidostā noklausītas telefonsarunas

13
Bijušais Aigara Kalvīša iekšlietu padomnieks Raimonds Lazdiņš esot iejaukts lidostas telefonsarunu noklausīšanās lietā. Foto: Agnese Gulbe, LETA

Drošības policija sākusi kriminālprocesu

Lidostas valdei nezinot, ir veikta vairāku lidostas “Rīga” darbinieku nesankcionēta un prettiesiska telefona sarunu noklausīšanās un ierakstīšana. Šāda informācija nonākusi valsts a/s “Starptautiskā lidosta “Rīga”” vadības rīcībā nonākusi, norāda lidostas komunikācijas vienības vadītāja Elīna Krastiņa. No amatiem atstādināti trīs darbinieki, arī bijušā premjera Aigara Kalvīša bijušais padomnieks Raimonds Lazdiņš.

Lidostai esot pamats uzskatīt, ka šīs darbības, izmantojot savu dienesta stāvokli un ieņemtajam amatam piešķirtās pilnvaras, iepriekš vienojoties, ir veikuši vairāki lidostas darbinieki, ziņo “Nozare.lv”.

Saņemot informāciju par iespējamiem pārkāpumiem, nekavējoties sākta iekšējā pārbaude un atstādināti vairāki lidostas darbinieki. Papildus lidostas valde vērsās tiesībsargājošās iestādēs ar iesniegumu veikt izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai lidostas darbinieku rīcībā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Pēc Krastiņas sniegtās informācijas, Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu un lidostā “Rīga” veic izmeklēšanas darbības.

Aizdomās par totālas izspiegošanas sistēmas izveidošanu lidostā “Rīga” valde pieņēmusi lēmumu par lidostas Drošības departamenta vadītāja, bijušā premjera Aigara Kalvīša padomnieka Raimonda Lazdiņa atstādināšanu, vēsta portāls “pietiek.com”.

Tāpat no darba lidostas Drošības departamentā uz trim mēnešiem atstādināts bijušais Valsts policijas darbinieks Ints Rubezis un bijušais Rīgas Centrālcietuma darbinieks Andris Savko.

Satiksmes ministrijā portālam apstiprināts, ka lēmuma pamatā ir lidostas valdes saņemtā informācija, ka šīs trīs personas laikposmā no 2011.gada līdz pat šā gada novembrim, rupji pārkāpjot Satversmi, kā arī detektīvdarbību un operatīvo darbību reglamentējošus likumus, ar tehniskiem līdzekļiem izspiegojuši gan visus lidostas valdes locekļus, gan lidostas darbiniekus, tiesībsargājošo iestāžu darbiniekus, kuri strādā lidostā, un virkni uzņēmēju.

DP darbības nekādā mērā neietekmē lidostas darbu un neviens reiss šā iemesla dēļ netiek kavēts vai atcelts.

DP apstiprināja, ka sestdien saņemts iesniegums par iespējamām pretlikumīgām darbībām lidostā. Pamatojoties uz iesniegumu, DP sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par korespondences, pa telekomunikāciju tīkliem pārraidāmās informācijas un citas informācijas noslēpuma pārkāpšanu.

Kriminālprocesā tikšot veikta iesniegumā minēto faktu pārbaude.

 

Komentāri (13)

archoftriumph 15.12.2013. 00.13

kaa staasta lidostas darbinieki tad Lazdins esot reti nepatiikams tips, kursh darbojies peec principa “skaldi un valdi”, tadejadi sacakareejot dziivi daudziem un pasliktinot mikroklimatu kolektiivaa.

butu deriigi ja DP noskaidrotu un pazinjotu sabiedriibai kursh ir bijis informacijas saneemeejs/pasuutiitaajs.

+7
0
Atbildēt

3

    Inese > archoftriumph 15.12.2013. 00.16

    Gan jau pate Salaspils miliča Reinika vadītā DP arī pasūtīja/saņēma.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese > archoftriumph 15.12.2013. 15.50

    Un tomēr ieteiktu jums izlasīt Lapsas k-ga grāmatu «Cits ķēķis», krāšņi par DP stāsīts, bez maksas pieejama še – http://e-gramatas.lv/atena/cits_kekis/

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > archoftriumph 15.12.2013. 13.33

    Ločemli, bet Ušakovs tak arī vienmēr doda spie Drošibas policijas šefa!
    Kopš kura laika tad pēkšni Reiniks palicis tik slikts?
    vai tāpēc, ka vairs nedrīkst neko noklusēt, jo iznācis pārāk viss gaismā?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 14.12.2013. 22.56

NO tā Kalvīšlaika kadra arī neko citu gaidīt nevarēja. Viņš taču bija tas Drošiba slikumu izmaiņu tēvs. labi, ka Vaira toreiz apturēja ar referendumu.

Jācer, ka tas frukts nebūs vienīgais, ka spieķerts pie rokas. Tie jau te mierīgi šeptējas, kamēr’valsts drošibassorgāni gulšņa..

+6
-1
Atbildēt

0

Ieva Klauberga 15.12.2013. 23.27

Interesanti, kāda rosība sāksies! Domāju, ka kāds no drošiem narkotiku piegādes ceļiem būs piegriezies. Ja nu izdodas noskaidrot arī cilvjus, kas aiz tā stāv? Visādam gadījumam drošībniekiem vajadzētu labi pieskatīt Lazdiņa kungu – lai kāda lapsene negaidot neiekož….

+2
0
Atbildēt

1

    Vineta > Ieva Klauberga 16.12.2013. 03.06

    rabarbers
    Vai Lazdiņa kungam nebūtu vairāk jāraustās no pašu drošībnieku lapsenēm?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu