MTG kanālu nākamgad bezmaksas apraidē nebūs • IR.lv

MTG kanālu nākamgad bezmaksas apraidē nebūs

29
Foto: Evija Trifanova, LETA

Nav skaidrības par sabiedriski svarīgu notikumu atspoguļošanu

Mediju koncerna “Modern Times Group” (MTG) kanālu bezmaksas apraidē nebūs, biznesa portālam “Nozare.lv” apliecināja MTG pārstāve Marta Zandersone.

Lēmums par aiziešanu no bezmaksas virszemes apraides neesot mainīts un Nacionālās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izsludinātajos konkursos uz daļu sabiedriskā pasūtījuma MTG kanāli nepiedalīšoties, teica Zandersone.

Kopš paziņojuma par MTG kanālu TV3 un LNT aiziešanas no bezmaksas apraides aktuāls ir jautājums par to, kā tiks nodrošināta sabiedriski svarīgu notikumu atspoguļošana 95% Latvijas teritorijas, kā to nosaka Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums.

Kā iepriekš informēja MTG TV un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena, kanāli, arī aizejot no bezmaksas apraides, saglabās visas ekskluzīvās tiesības uz turnīru translāciju. MTG plāno izpildīt Ministru kabineta noteikumus un darīt visu iespējamo, lai Latvijai nozīmīgākie sporta notikumi būtu pieejami visiem skatītājiem.

Taču divu mēnešu laikā kopš paziņojuma par aiziešanu no bezmaksas apraides MTG nav sniegusi skaidru informāciju par iespējamiem risinājumiem, kā tiks nodrošināta, piemēram, pasaules čempionāta hokejā finālsacensību atspoguļošana.

Savukārt NEPLP priekšsēdis Ainārs Dimants avīzei “Dienas Bizness” teicis, ka pirms laika nav ko fantazēt, konkursa nolikumā viss ir rakstīts – “visu labu!”. Tikmēr Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) nav apmierināta ar NEPLP veikumu un uzskata, ka tas, ko “mēs redzēsim pēc 2014.gada [bezmaksas apraidē], ir vistiešākā NEPLP atbildība”.

NEPLP izsludināja trīs konkursus par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerctelevīzijām, kas nodrošinās bezmaksas apraidi visā Latvijā. Konkursi tiks izsludināti, lai pasūtītu komerciālajām televīzijām veidot informatīvi dokumentālos, bērnu un jauniešu, kā arī reģionālās tematikas raidījumus.

Paredzēts, ka katram televīzijas kanālam kvalitatīva satura veidošanai bezmaksas apraidē tiks piešķirta ikgadēja dotācija 245 000 latu apmērā, par līguma darbības termiņu nosakot trīs gadus, sākot ar 2014.gada 1.janvāri.

Plānots, ka tiesības īstenot sabiedrisko pasūtījumu bezmaksas apraidē tiks piešķirtas uz trīs gadiem, sākot no 2014.gada 1.janvāra. Pieteikumi konkursiem jāiesniedz rīt, 13.decembrī.

 

Komentāri (29)

lasma_stankevica 12.12.2013. 16.47

Normāla komerckanāla komerciāli motivēta rīcība. Ja NEPLP uz visiem kanāliem pārdala 240 tūkst. LVL, bet vienam kanālam par bezmaksas apraides nodrošināšanu jāmaksā 650 tūkst. gadā, tad matemātika ir ļoti vienkārša. Ja nemaldos, visi elektroniskie mediji pēc krīzes vēl aizvien strādā ar zaudējumiem. Tas nav ilgtspējīgi un nav jāuzskata par normālu praksi.

Traģikomiska ir bezseguma atbildības un apgalvojumu mētāšana starp NEPLP un Saeimas atbildīgo komisiju. Nacionālo mediju un nacionālās informātīvās telpas atbalstam ir jābūt būtiskākam.

0
0
Atbildēt

0

Inese 12.12.2013. 11.17

Manuprāt MTG kanālus skatās tikai ne visai gudri cilvēki.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu