Satiksmes centrs • IR.lv

Satiksmes centrs

6
Pauls Raudseps

Rindas pēc Rīdzinieku kartēm – dāvana no Ušakova pirmssvētku laikā

Komunisms, kā pirms kādiem 90 gadiem boļševiku varas nostiprināšanas periodā atzina Ļeņins, ir padomju vara plus visas zemes elektrifikācija.

«Saskaņa», kā mūsdienās redzam pēc Saskaņas centra uzvaras pašvaldību vēlēšanās Rīgā, ir Ušakova vara un bezmaksas sabiedriskais transports. Taču, tāpat kā padomju cilvēkam nekad neuzausa tas sārtais rīts, kad partijas sekretārs ar pompu atklāj komunisma celtni, arī rīdzinieki diezin vai kādreiz sagaidīs solīto sociālisma kripatiņu – iespēju braukt par brīvu visur, kur zilibaltais karogs plīvo.

Tāpat kā komunisma cēlājus, arī saskaņas sakārtotājus apdraud iekšējie un ārējie ienaidnieki. Par laimi, Rīgas domei nav un, kamēr esam demokrātiska valsts, nebūs savas «ārkārtējās komisijas» (krieviski – črezvičainaja komissija jeb vienkārši čeka), lai apkarotu spiegus, diversantus un šķiras ienaidniekus, taču, kā redzējām Ušakova uzvaras mītiņā pagājušajā nedēļā, tai ir partijas mobilizētas darbaļaužu masas, kuras pie domes ar karogiem un saukļiem apliecina savu uzticību Nilam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu