Ieklausies klusumā! • IR.lv

Ieklausies klusumā!

3
Foto — Corbis/Scanpix
Gunita Nagle

Pēc Zolitūdes traģēdijas daudzi skaudrāk nekā jelkad apjauš savas ilgas pēc miera, klusuma un cerībām. Notikumu radītais troksnis tik liels, ka piepildīt šīs ilgas pat adventē grūti. Pamēģiniet trīs dažādu cilvēku ieteiktus ceļus – varbūt kāds no tiem palīdzēs!

Apzinies vērtīgo!
Iesaka Aina Poiša, ģimenes psihoterapeite
Katru dienu esam dažādu notikumu virpulī, grūti, pat neiespējami atrast laiku vienatnei un klusai, rāmai meditācijai. Tādēļ apzināti jāatrod laiks, lai katru dienu pievērstos savas dzīves jēgai, koncentrējot domas uz to. Katru dienu vismaz desmit minūtes laika jāvelta domām par to, kas tev ir, kas izdodas, kas dzīves pieredzē ir bijis vērtīgs, kas dāvā prieku! Ja cilvēks to apzinās, viņu ir grūti izsist no līdzsvara – viņš zina savas dzīves un esamības jēgu. Tas nenozīmē, ka cilvēkam sev jāatgādina, cik labi, ka viņam ir māja, mašīna un liekais svars. Nē, jāatrod laiks, lai apjaustu, kas dod personībai spēku. Runājot salīdzinājumos, tas nozīmē pieiet pie rožu krūma, kas ir ziedu un pumpuru pilns, nevis pie krūma, ko jau skārusi salna. Katram dzīvē ir bijuši zaudējumi, bet, apjaušot savu spēku, nav tukšuma sajūtas. 


1.
 Atrodi laiku, kad nošķirties no ārpasaules! Daudzi cilvēki, braucot no mājām uz darbu vai atpakaļ, izslēdz radio, lai pabūtu vienatnē un klusumā. Šo laiku sev var arī dāvāt, ejot uz biroju kājām, gatavojot vakarā maltīti, vismaz dažas minūtes pasēžot klusumā. 

2. Diena bez ziņām. Jāatvēl laiks, kurā attīrīt sevi no informatīvā trokšņa. Sestdienā vai svētdienā var iztikt bez ziņām un sociālajiem tīkliem, pat atslēgt telefonu, lai neviens netraucē atpūsties. Cilvēkam ir vajadzīga maza deva vienpatības, lai attīrītos un saprastu, kādi notikumi patiešām ir svarīgi, ko gribam un spējam mainīt. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu