"Kino Bize" otrdienas vakarā amerikāņu kino klasikas programma • IR.lv

“Kino Bize” otrdienas vakarā amerikāņu kino klasikas programma

19
Filmas "Neticamais stāsts par sarūkošo vīru" plakāts

Programmā divas filmas  – „Neticamais stāsts par sarūkošo vīru” un  „Būt par Džonu Malkoviču”

Otrdien, 3. decembrī plkst. 18 kinoteātrī „Kino Bize” norisināsies otrais vakars amerikāņu kino klasikas programmā „Iztraucētie sapņi”. Būs iespēja uz lielā ekrāna noskatīties divas filmas – režisora Džeka Arnolda zinātniskās fantastikas žanra paraugfilmu „Neticamais stāsts par sarūkošo vīru”, bet plkst. 20.30 tiks demonstrēta Spaika Džounsa vairākiem Oskariem nominētā filma „Būt par Džonu Malkoviču”, kas ļauj nokļūt slavenā aktiera prātā vismaz 15 minūtes.

Turpinot kinoteātra „Kino Bize” pirmā gada jubilejas svinības, četrus vakarus sadarbībā ar ASV vēstniecību tiks piedāvāta amerikāņu kino klasikas programma „Iztraucētie sapņi”, kas ir veltīta šīs valsts nozīmīgākajiem meistardarbiem. Programmā iekļauti kinostāsti, kuros indivīda sapņi un fantāzijas sastopas ar šķietami nepielūdzamo realitāti. 

Sīkāk par abām filmām pirms Džeka Arnolda zinātniskās fantastikas „Neticamais stāsts par sarūkošo vīru” pastāstīs jaunais kino pētnieks Arnolds Barinskis.

Ieeja bez maksas.  Lai rezervētu vietu uz seansiem, jāraksta filmas nosaukums un vietu skaitu uz epasta adresi: [email protected]

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā. “Kino Bize” atrodas Rīgā, Skolas ielā 15. Vairāk informācijas www.kinobize.lv

“Neticamais stāsts par sarūkošo vīru” (The Incredible Shrinking Man), rež. Jack Arnold, 1957, 81′

Skots Kerijs un viņa sieva Luīze sauļojas uz jahtas, lēni slīdot pa mierīgajiem ūdeņiem. Kamēr Luīze atrodas zem klāja savāda migla pārslīd pāri jahtai, un guļošo Skotu pārklāj mirdzošas daļiņas, kas tūlīt izgaro. Vēlāk viņu nejauši apsmidzina ar insekticīdiem. Pāris dienas vēlāk Skotam sāk rasties aizdomas, ka viņa drēbes kļuvušas lielākas. Vizīte pie ārsta norāda uz pretējo – Skots palicis mazāks, un turpina sarukt. Ar laiku Skota dzīve pārvēršas par murgu un pat mājās viņš vairs nevar justies droši. Lomās Grants Viljamss un Rendija Stjuarte.

“Būt par Džonun Malkoviču” (Being John Malkovich), rež. Spike Jonze, 1999, 108′ 

Lai arī leļļu mākslinieks Kregs Švarcs nespēj nodrošināt iztiku, viņam savs amats ļoti patīk un dod iespēju iejusties citu ādā. Kad viņš ir spiests strādāt par ierēdni kādas Manhetenas ēkas 7½ stāvā, viņš šo iejušanos atklāj pavisam citā līmenī – Kregs ierauga apslēptas durvis, kas izrādās ir portāls uz Džona Malkoviča prātu. Vizīte Malkoviča galvā ilgst 15 minūtes, un pēc tam viesis tiek izmests kādā Ņūdžersijas grāvī. Švarca kolēģe sāk pārdot biļetes uz Malkoviča galvas apmeklējumu. Nepaiet ilgs laiks līdz viss saiet dēlī. Lomās Džons Kjūsaks, Kamerona Diaza un Džons Malkovičs. Filma nominēta vairākiem Oskariem, ieguvusi Venēcijas filmu festivāla godalgas, Zelta Globusu un citas.

 

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu