Dombrovskis neizprot, kāpēc jānoslepeno KNAB vadītāja darba vērtējums • IR.lv

Dombrovskis neizprot, kāpēc jānoslepeno KNAB vadītāja darba vērtējums

14
KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks. Foto: Ieva Čīka, LETA

Komisija KNAB vadītāja darbu novērtējusi ar C līmeni

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks par savu darbu saņēmis C vērtējumu, kas pēc valdības noteikumiem piecu baļļu sistēmā nozīmē atzīmi “trīs”. Komisija valdības vadītājam atsūtījusi vērtējumu, lūdzot to noslepenot, trešdien LNT raidījumā “900 sekundes” stāstīja premjerministrs Valdis Dombrovskis (Vienotība). Dombrovskis šādu lūgumu nesaprot.

Premjers ar Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāja Jāņa Maizīša vadītās komisijas vērtējumu esot iepazinies un to apstiprinājis, taču sīkāku informāciju par konstatētajām nepilnībām Streļčenoka darbā nesniedza, kamēr nebūšot precizējis komisijas lūguma pamatotību.

Kopumā ar šādu viduvēju vērtējumu Streļčenoks var turpināt vadīt KNAB bez kādām izmaiņām darba pienākumos, atalgojumā, nav paredzētas arī nekādas sankcijas, skaidroja Dombrovskis, piebilstot, ka C līmenis ir zemākais KNAB vadītāja darba novērtējums, pirms kura sākas kādas izmaiņas.

Premjers nav informēts par Streļčenoka viedokli par šādu darba novērtējumu.

Saskaņā ar valdības noteikumiem pēc piecu baļļu sistēmas C līmenis nozīmē atzīmi “trīs” jeb to, ka darbiniekam ir optimālas nepieciešamās kompetences. C līmenis var ietekmēt arī atalgojumu, vēsta LETA.

19.novembrī SAB direktora Maizīša vadītā komisija aptuveni trīs stundas uzklausīja pašu Streļčenoku, taču nekādus lēmumus vēl nepieņēma. Pats Streļčenoks žurnālistiem teica, ka komisijas locekļi viņam uzdevuši dažādus jautājumus, taču viņš komisijas sēdei nebija speciāli gatavojies.

Jau ziņots, ka oktobra beigās izveidota komisija, kuras uzdevums ir izvērtēt Streļčenoka darbību un tās rezultātus.

Par komisijas priekšsēdētāju iecelts SAB direktors Maizītis, bet par locekļiem – Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas virsprokurors Ingemārs Masaļskis, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes un cilvēkresursu attīstības jautājumos Eva Upīte.

 

Komentāri (14)

ligakalnina 27.11.2013. 10.04

Streļčenokam ir jāaiziet, tas ir skaidrs, tā vietā, lai pievērstos korupcijas apkarošanas darbam, viņš pievēršas sevis apliecināšanai, pretnostatot sev visu kolektīvu.
Tik kompleksaini, aizdomu pilni, sīkumaini un iekšēji nedroši cilvēki, kuriem sevi jāpierāda tādā veidā, neder tādam amatam.
Jebkurā gadījumā, par KNAB darbu atbild vadītājs, ka par jebkuras iestādes darbu, un s. nespēj nodrošināt normālu darbu, tas ir acīmredzami.

+12
-2
Atbildēt

0

otomars_oskalns 27.11.2013. 10.35

Es arī nesaprotu!

+4
0
Atbildēt

0

ivetao2007 27.11.2013. 12.26

Ja Strīkei būtu visas pilnvaras un rīcības brīvība, tad tādi lielzagļi kā Lembergs, Škēle, Sloseres u. jau būtu aiz restēm. Daombrovskim tieši tapat ka ministri, uzticības zaudēšanas dēļ jātlaiž Streļčonoku. Ja viņs to nedara, tad Maxima traģēdijas var atkārtoties. Korupxcijakā vezis ar savām mwetatsāzem saēdusi Latviju. Minstru prezidenta kungs, rīkojaties!

+4
-1
Atbildēt

2

    kristrun > ivetao2007 27.11.2013. 12.49

    Dombrovskis varētu sākt arī ar sevi, domāju, ka viņš ir daudz vairāk uzticības zaudējis, nekā Streļčenoks. Nez, kas ir par iemeslu, ka negrib pirkt viņa saceltās Puķinkas, varbūt arī šķības, greizas, nepareizas?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    raimondsb_mail_lv > ivetao2007 27.11.2013. 12.40

    to mazavilks
    Dombrovskis nevar ne atlaist, ne iecelt KNAB vadītāju – to dara Saeima(tas būtu jāsaprot).

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu