„Kino Bize" sākas amerikāņu kino programma „Iztraucētie sapņi" • IR.lv

„Kino Bize” sākas amerikāņu kino programma „Iztraucētie sapņi”

33
NULL

Četrus vakarus reizi nedēļā skatītāji bez maksas varēs noskatīties astoņas filmas

Šovakar, 26. novembrī plkst. 18 kinoteātrī „Kino Bize” norisināsies pirmais no četriem filmu vakariem, kas ir veltīts amerikāņu kino klasikai. Programmā „Iztraucētie sapņi” iekļauti kino stāsti, kuros indivīda sapņi un fantāzijas sastopas ar šķietami nepielūdzamo realitāti. Sīkāku stāstījumu par filmām sniegs jauni un pazīstami kino lektori.

Ar šo programmu tiek atzīmēta kinoteātra „Kino Bize” gada jubileja, tā tapusi sadarbībā ar ASV vēstniecību. Četrus vakarus reizi nedēļā skatītājiem būs iespēja bez maksas noskatīties astoņas filmas, kuras dažādos laika posmos ir ieņēmušas būtisku lomu kino mākslas attīstībā.

Lai rezervētu vietu uz seansiem, rakstiet filmas nosaukumu un vietu skaitu uz [email protected]

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Pirmajā vakarā varēs noskatīties filmas „Pērtiķu bizness”  un  “Dzīve pārtraukta”. Par abām filmām pastāstīs “Lilla.lv” kino kritiķe Ieva Viese.

Pērtiķu bizness, (Monkey Bussiness), rež. Hovards Havks ( Howard Hawks) ASV, 1952, 97′

Bārnabijs Fultons ir zinātnieks, kuram zāļu kompānija devusi uzdevumu izveidot tableti, kas atgrieztu jaunību. Savus eksperimentus Fultons veic ar šimpanzēm. Kad šimpanze Estere izveido pati savu formulu, Fultons to nejauši iedzer un tā iedarbojas! Mikstūra liek viņam justies un izturēties kā pusaudzim. Kad zinātnieka sieva iedzer vēl lielāku devu, viņa pilnībā atgriežas bērnībā. Lomās Kerijs Grānts, Merilina Monro un Džindžera Rodžersa, kas par lomu tika nominēta “Zelta Globusam” kā labākā aktrise.

Plkst. 20.30

Dzīve pārtraukta, (Interrupted), rež. Džeimss Mangolds ( James Mangold) ASV, Vācija, 1999, 127′

Pēc vidusskolas beigšanas Sjūzanai dzīve šķiet bezmērķīga. Pašnāvības mēģinājums noved meiteni Kleimorā – psihiatriskajā slimnīcā. Viņa drīz sadraudzējas ar citām pacientēm – Džordžīna ir patoloģiska mele, Deizija atsakās ēst citu cilvēka klātbūtnē, Pollija ir cietusi ugunsgrēkā. Par Sjūzanas tuvāko draudzeni kļūst Līsa, visnevaldāmākā un rūdītākā no viņām. Savukārt Sjūzanas draugs sāk raizēties, vai viņa nedomā Kleimorā palikt uz ilgu laiku. Lomās Vinona Raidere un Andželīna Džolija, kas par šo lomu saņēma “Oskaru” kā labākā otrā plāna aktrise.

“Kino Bize” atrodas Rīgā, Skolas iela 15. Vairāk informācijas www.kinobize.lv

 

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu