Liepājas teātrī pirmizrāde „Sasodītais sarkanais mēness" • IR.lv

Liepājas teātrī pirmizrāde „Sasodītais sarkanais mēness”

22

Izrādi iestudējis režisors Dž.Dž.Džilindžers

Piektdien, 15. novembrī, Liepājas teātrī pirmizrāde traģikomēdija „Sasodītais sarkanais mēness”, kuru pēc Bertolta Brehta lugas „Bungas naktī” iestudējis režisors Dž.Dž.Džilindžers.

Dramaturga, režisora un teātra teorētiķa Bertolta Brehta daiļrade un darbība atstājusi nozīmīgas pēdas teātra attīstībā. Brehts tiek dēvēts par episkā teātra pamatlicēju, viņš izveidoja jaunu un atšķirīgu skatījumu uz teātri. Brehta teātra teorija un prakse ietekmējusi daudzus slavenus režisorus visā pasaulē.

Lugas darbība notiek kādā janvāra naktī, kad Anna (Anete Berķe) un Murks (Gatis Maliks) paziņojuši par savu saderināšanos. Taču gaidāmās svinības izjauc Kraglera (Egons Dombrovskis) parādīšanās, kurš bijis Annas lielā mīlestība, taču pazudis uzreiz pēc kara un mājās nav bijis vairāk nekā četrus gadus. Viņa atgriešanās rada pamatīgu apjukumu ikvienā, liekot pārvērtēt gan jūtas, gan vērtības.

Pārējos izrādes tēlos iejutīsies aktieri Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Kaspars Gods un Signe Ruicēna.

Džilindžera interpretācijā tapusi stilizēta izrāde, kuru apdzīvo savdabīgi un hiperbolizēti tēli un līdz galējai robežai sakāpinātas emocijas – tā vēsta gan par sarežģīto jūtu pasauli, gan par ārējiem apstākļiem, kas neatgriezeniski sagrauž cilvēku dvēseles un salauž dzīves, mainot viņu vērtību sistēmu.

Pēckara atmosfēru uz skatuves radījis scenogrāfs Kristians Brekte, veidojot dzīvojamo istabu no daudziem finiera gabaliņiem, kas vienlīdz labi simbolizē gan saārdīto vidi, gan cilvēku dzīves. Kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa veidojusi aktieru tērpus pagājušā gadsimta 20. – 30. gadu stilā. Izrādēs skan arī tā laika mūzika.  Izrādes horeogrāfe ir Liene Grava, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Nākamās izrādes 16. novembrī, 29. decembrī un 12. janvārī. Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes cena Ls 2-8. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu