Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Latvijai no Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļiem 89 miljoni eiro būs jāpiešķir zinātnei un inovācijām, jo Eiropas Komisija (EK) iebildusi pret Latvijas plāniem šīs naudas apguvē. EK iebilst arī pret Latvijas ieceri lielu ES finansējuma daļu novirzīt transporta infrastruktūrai un jaunu infrastruktūras objektu būvniecībai. Tā vietā EK iesaka atjaunot un modernizēt esošos. Vairāk finansējuma vajadzētu atvēlēt uzņēmējdarbības atbalstam un Eiropas Sociālā fonda projektiem.

Partija TB/LNNK izslēgusi no savām rindām tieslietu ministru Jāni Bordānu, kā arī vēlas atsaukt viņu no ministra amata. Formālais iemesls esot Bordāna sēdēšana uz diviem krēsliem, proti, atbalsts biedrībai Demokrātiskie patrioti, kas gatavojas pārtapt partijā. Taču īstais iemesls varētu būt ministra ķeršanās pie maksātnespējas administratoru darba lauka sakārtošanas, kā arī iesniegums Ģenerālprokuratūrā, kas sākusi pārbaudi par, iespējams, nelikumīgām maksātnespējas administratora un tiesu sadarbības shēmām.

Par Latvijas Nacionālās operas (LNO) māksliniecisko vadītāju un valdes priekšsēdētāju apstiprināts komponists un bijušais Radio SWH vadītājs Zigmars Liepiņš. Pēc kultūras ministres Daces Melbārdes teiktā, Liepiņš pierādījis sevi kā spožs profesionālis un vadītājs, ir tautā mīlēta kultūras personība. Komponists uzskata, ka svarīgākais esot kā prioritāti atjaunot LNO mūziku, sakārtot repertuāru tā, lai tas būtu pieejams visiem, ne tikai elitārai publikai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu