Otrdien atklās žurnāla "Rīgas Laika" festivālu • IR.lv

Otrdien atklās žurnāla “Rīgas Laika” festivālu

24
Festivāla simbols Pērtiķis. Foto Ieva Čīka, LETA

Lielajā Ģildē notiks Prokofjeva kantātes “Oktobra revolūcijas 20.gadadiena” pirmatskaņojums Latvijā

Svinot žurnāla “Rīgas Laiks” 20 gadu jubileju, ar vērienīgu Sergeja Prokofjeva kantātes “Oktobra revolūcijas 20.gadadienai” pirmatskaņojumu Latvijā sākas “Rīgas Laika” festivāls, raksta aģentūra LETA. 

Atskaņojumā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un Valsts Akadēmiskais koris  “Latvija”, diriģents: Normunds Šnē. LNSO mākslinieciskais padomnieks Andris Vecumnieks uzsver, ka šis būs pirmatskaņojums ne tikai Latvijā, bet visā mums tuvākajā reģionā: „Prokofjevs to rakstīja, lai tas taptu atskaņots Sarkanajā laukumā, tāpēc skaņdarba atskaņošanai paredzēts grandiozs sastāvs. Taču vēstures ironija ir tāda, ka Staļins šo skaņdarbu aizliedza. Tas bija domāts kā režīma slavinātājs, bet beigu beigās kļuva par pretvalstisku sacerējumu. Atskaņot šo kantāti orķestrim ir liels izaicinājums, principā mēs mēģināsim uzvest tādu superavangardu.” Biļetes cena Ls 12 -35. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Festivāls notiks no 5.novembra līdz 9.novembrim un piedāvās izstādes, koncertus, teātra izrādes, filmas, tikšanās ar “Rīgas Laika” autoriem un veidotājiem, intelektuālās diskusijas. Festivāls atsaucas uz “Rīgas Laika” autora amerikāņu filozofa Džeisona Potera izteikumu, ka Rīga ir vieta, kur starp draugiem ir labi iedzert un padomāt. 

Sīkāk ar festivāla programmu var iepazīties www.rl20.lv

“Rīgas Laika” festivālu rīko “Žurnāla “Rīgas Laiks” atbalsta biedrība”.

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu