Veiksmes noslēpums • IR.lv

Veiksmes noslēpums

5
Programmas IrPalīgs dalībnieku kopbilde.
Nellija Ločmele

 

Pavasarī viņus visus gaida eksāmenu stresiņš un lielā izvēle – par ko kļūt, kādu profesiju apgūt? Taču šajā rudens sestdienā viņi smaida un nemaz neizskatās norūpējušies. Viņi – divpadsmitklasnieki, kas savu pēdējo skolas gadu sāk ar žurnāla Ir lasītāju gādātiem veiksmes vēlējumiem. 

Tieši ar sarunu par veiksmi žurnāls Ir noslēdz vidusskolēnu atbalsta programmu IrPalīgs, kurā mūsu lasītāji, sekmīgi dažādu jomu profesionāļi, teju gada garumā snieguši padomu un pieredzi jauniešiem, kas savas intereses vēl sver un mēra, meklējot vistuvāko, vilinošāko, perspektīvāko.

Lai cik dažādas arī būtu domas, par ko kļūt, viena ideja gan tiek atzīta par jēdzīgu jebkurā gadījumā: nevajadzētu kļūt par muļķi, kas paļaujas tikai uz fortūnas dāvāto labvēlību. Šo komiķa Jāņa Skuteļa piesaukto «sena drauga, diemžēl jau nelaiķa» Frensisa Bēkona prātulu mēs šajā sestdienas rītā kolektīvi iztulkojam tā – viegli un nepelnīti nākušais ne tikai var neiet labumā, bet arī aizmiglot prātu un laupīt spēju rīkoties tālredzīgi, paļaujoties uz saviem spēkiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu