Bez komentāriem? • IR.lv

Bez komentāriem?

5
Pauls Raudseps

Līdz šim portālu pienākums ir bijis nevis cenzēt, bet atsaukties uz sūdzībām

Pirmdien portāla Delfi lasītājus varbūt nedaudz pārsteidza virsraksts Revolucionārs solis interneta vides sakārtošanā. Turpmāk portālā visi komentāri pie rakstiem tiks šķiroti starp «reģistrētajiem» – tiem, kuri pirmie parādīsies raksta lasītājam un kuru autors ir identificējams, bieži vien ar savu īsto vārdu, un «anonīmajiem» – kuros turpinās figurēt rupeklību pārblīvēti tekstiņi, par kuru autoriem piesakās «sviests», «xxx» vai «anarhists».

Cik lielā mērā šī izmaiņa tiešām jūtami palielinās diskusiju kultūru un padarīs to saturu noderīgāku un interesantāku, kā cer Delfi, rādīs laiks. Pirmās reakcijas liecina, ka vairākums komentētāju tomēr negrib izlīst no savām alām. Pie raksta par šīm pašām izmaiņām otrdienas pēcpusdienā bija 83 reģistrēti komentāri un 234 nereģistrēti, līdzīga tendence manāma arī pie citiem rakstiem.

Taču šis jauninājums ir kas vairāk nekā vienkārši mēģinājums nedaudz civilizēt interneta komentāru vidi. Kā atzīst Delfi galvenais redaktors Ingus Bērziņš, to vismaz daļēji rosinājis arī 10.oktobrī publiskots Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmums pret Delfi Igaunijas portālu, kurš jau radījis pamatīgu viļņošanos interneta vārda brīvības aktīvistos, bet Latvijā maz pamanīts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu