Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā

Par ļaunprātīgu monopolstāvokļa izmantošanu, atsakot dabasgāzes piegādes līguma noslēgšanu jauniem lietotājiem, pirms tie nav nomaksājuši iepriekšējo lietotāju parādus, Konkurences padome ar 1,56 miljonu latu lielu naudas sodu sodījusi a/s Latvijas gāze. Padome uzņēmumam likusi pārtraukt pārkāpumu, kā arī norādījusi, ka tās lēmums nevar būt iemesls, lai Latvijas gāze celtu tarifus.

Valdības koalīcija fiksējusi panākto vienošanos termiņuzturēšanās atļauju jautājumā un vienojusies par valsts 2014.gada budžeta pieņemšanu. Vienošanās paredz Imigrācijas likuma grozījumus, nosakot, ka nākamgad var piešķirt ne vairāk par 700 termiņuzturēšanās atļaujām par nekustamā īpašuma iegādi ar vērtību virs 150 000 eiro un vēl 100 uzturēšanās atļauju gadā par darījumiem virs 0,5 miljoniem eiro. Savukārt 2015. un 2016.gadā šādu termiņuzturēšanās atļauju skaits samazinātos attiecīgi līdz 525 un 350, turklāt katru gadu vēl 100 uzturēšanās atļauju varētu piešķirt par darījumiem virs 0,5 miljoniem eiro.

Nacionālās apvienības (NA) valde atbalsta Latvijas Nacionālā kultūras centra direktores Daces Melbārdes kandidatūru kultūras ministres amatam. Valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (Vienotība) pēc panāktās vienošanās par nākamā gada budžeta jautājumiem vairs neredz pamatu NA novilcināt jautājumu ar kultūras ministra kandidāta izvirzīšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu