Pēc imigrantu kuģu avārijām Itālija pastiprina patruļas Vidusjūrā • IR.lv

Pēc imigrantu kuģu avārijām Itālija pastiprina patruļas Vidusjūrā

27
Itālijas glābēju laiva ar nelegālajiem imigrantiem. Foto: AFP/LETA

Maltā un Itālijā šogad ieradušies jau aptuveni 32 000 imigrantu

Pēc traģiskajām imigrantu kuģu avārijām Itālija, sākot no pirmdienas, pastiprinājusi patruļas Vidusjūrā, paziņojis Itālijas premjerministrs Enriko Leta.

Piektdien vismaz 33 imigranti gāja bojā, kad viņu kuģis nogrima pie Maltas krastiem netālu no Itālijas salas Lampedūzas, kur pirms nedēļas līdzīgā traģēdijā dzīvības zaudēja vairāk nekā 350 cilvēku, vēsta LETA/AFP.

Itālijas aizsardzības ministrs Mario Mauro teica, ka Itālija plāno trīskāršot savu klātbūtni Vidusjūras dienvidos. Itālijas mediji vēsta, ka patruļās varētu tikt izmantoti arī Sicīlijā bāzētie bezpilota lidaparāti.

Itālijas ārlietu ministre Emma Bonino norādīja, ka patruļu mērķis būs glābt imigrantus, nevis “teikt viņiem, lai paliek, kur ir”.

Papildus krasta apsardzes un robežsardzes kuģiem reģionā pašreiz patrulē arī trīs Itālijas flotes kuģi, kurus atbalsta četri helikopteri. Nepieciešamības gadījumā pieejamas arī divas izlūkošanas lidmašīnas ar nakts redzamības aprīkojumu.

Imigranti, kuri izdzīvoja piektdienas kuģa avārijā pie Maltas krastiem, stāstīja, ka, atstājot Lībijas krastus, uz viņiem šauts. Vairāki cilvēki tikuši ievainoti un kuģis sācis grimt ložu radīto caurumu dēļ.

Maltas premjerministrs Džozefs Maskats svētdiena apmeklēja Lībiju, kur apsprieda imigrantu jautājumu ar Lībijas premjerministru Ali Zeidanu.

“Mēs esam apņēmušies atrisināt šo problēmu,” pēc tikšanās paziņoja Zeidans, piebilstot, ka jau sākti pasākumi, lai uzlabotu uzraudzību pie valsts krastiem. Tomēr viņš norādīja, ka personām, kas nodarbojas ar imigrantu transportēšanu, ir liela pieredze un zināšanas šajā jautājumā, tādēļ reizēm viņus nav iespējams notvert, pat neskatoties uz pastiprinātajiem drošības pasākumiem.

Maskats aicināja Eiropas Savienību (ES) rīkoties, lai risinātu imigrantu problēmu, piebilstot, ka Eiropas ūdeņi Āfrikas tuvumā kļūst par kapsētu.

Saskaņā ar ANO datiem, Maltā un Itālijā šogad ieradušies jau aptuveni 32 000 imigrantu.

 

Komentāri (27)

oktaavs 14.10.2013. 13.21

Visi runā par to, kā pieņemt un apčubināt ekonomiskos arābu un afrikāņu laimes meklētājus. Dažas valstis jau sāk aizrīties no necerētās laimes. Kapēc neviens nerunā par to, kā viņus nepieņemt un uzreiz sūtīt atpakaļ tur, no kurienes nākuši ? Varbūt tapēc, ka tie ir visādu komunistu un sociālistu nākamie potenciālie vēlētāji ?
Bēt kā ar Eiropas kultūras un dzīves veida saglabāšanu un pastāvēšanu kā tādu ? Tas tāds sīkums ?
No šo “bēģļu” puses nekādas piekāpšanās nebūs. Tikai prasības. Jebkura piekāpšanās tiks uzskatīta par bālo eiropiešu vājuma izpausmi un garantēs jauna viņu radinieku bara ierašanos.
Lai nu kur nav žēl nosūtīt kādu Latvijas patruļķuģi, bet uz ES robežu kontrolēšanu gan nav žēl.

+1
-1
Atbildēt

0

Vineta 14.10.2013. 10.59

Attiecībā uz tik kliedzošu parādību kā nelegālā robežu šķērsošana ir jāievieš barga likumdošana. Divdesmit gadu ikdienas katorgas 16 stundu dienā, ar obligātu deportāciju tā, kas būs palicis pāri. Pret jau esošiem nelegāļiem, kas atļāvušies gadu vai vairāk parazitēt uz eiropiešu rēķina, pieci gadi katorqas ar obligātu deportāciju.
Bēgļu statuss ir piemērojams tikai jaunām sievietēm un zēniem līdz 12 gadiem. Spēka pilnam nēģerim ir jāiedod berdanka, lai karo pret saviem apspiedējiem, protams, ja viņš vēl nav pastrādājis smagu noziegumu, nelegāli šķērsojis Eiropas robežu.
Būtu franči, beļģi un norvēģi padzīvojuši mūsu ādā, saprastu, kāds tas ir neizmērojams ļaunums, sveši tumsonīgi agresīvi organismi ar pilnīgi pretēju izpratni par “labo un ļauno”, un suverēnu attieksmi pret higiēnas prasībām.

+1
-1
Atbildēt

1

    Vineta > Vineta 14.10.2013. 15.46

    nulle
    To pat vajadzētu visādi veicināt. Eiropiešu pienākums būtu audzināt par cilvēkiem sabraukušos krievus, arābus, nēģerus un šudras un pat vēl vairāk, sūtīt tumsoņām misionārus, kas tos civilizētu uz vietām.
    Lai mazāk nāktos lasīt kārtējos gadījumus, kad kāds smerdelis atkal saklausījies sava vecātēva sarkanarmieša, WWII varoņsāgas par Austrumprūsijas “atbrīvošanu”, nolēmis tam līdzināties.
    В Тропаревском парке найден труп 31-летней москвички с отрезанными грудями
    http://www.newsru.com/crime/14oct2013/wombodytroparevo.html

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu