Nacionālā apvienība nākamajās vēlēšanās cer uz uzvaru • IR.lv

Nacionālā apvienība nākamajās vēlēšanās cer uz uzvaru

107
Raivis Dzintars. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Dzintars sabiedrību nevērtējot tik zemu, lai uzvarētu ”Saskaņas centrs”

Nacionālajai apvienībai ir lielas pretenzijas nākamajās Saeimas vēlēšanās, LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, ar prognozēm iesakot pagaidīt, jo “līdz vēlēšanām vēl ir laiks”.

”Mani dziļi kaitina noskaņojums par politiskās apvienības “Saskaņas centrs” (SC) nepārprotamu uzvaru nākamajās Saeimas vēlēšanās. Es uzskatu, ka tā būs opozīcijā,” Dzintara pausto citē aģentūra LETA. Nacionālās apvienības līderis norādīja, ka viņš Latvijas sabiedrību un vēlētāju tik zemu nevērtējot, tāpēc SC uzvaras prognozes ir pāragras. Sabiedrībai ir jāmobilizējas, uzskata politiķis.

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes rīkotajā diskusijā iepriekš pauda pārliecību, ka SC patlaban īsteno ”pilotprojektu”, kurā ietilpst Einara Repšes attīstības biedrība, lai nodrošinātu balsu vairākumu nākamajās Saeimas vēlēšanās.

“Tas, ko mēs pašreiz redzam, ir mēģinājumi atdzīvināt organizācijas “Par labu Latviju” ideju – veidot politisko projektu ar vienu galveno mērķi – nodrošināt SC nepieciešamo balsu skaitu, lai SC nāktu pie varas,” sacīja Dombrovskis. Viņaprāt, SC politiķi ir secinājuši, ka vieniem pašiem viņiem balsu nepietiks, lai gūtu pārsvaru Saeimas vēlēšanās, tāpēc patlaban notiekot tāda kā pilotprojekta veidošana.

“Viens no tiem ir [Einara] Repšes attīstības biedrība. Un šeit ir skaidri jāuzdod jautājums – kā viņi redz savu nākotni, pēc vēlēšanām pārtopot par partiju, vai viņi ir gatavi veidot koalīciju ar SC? Visticamāk, atbilde būs izvairīga,” sprieda Dombrovskis, piebilstot, ka SC jau agrāk ir pierādījis savu spēju strādāt ar oligarhiem. Tāpēc viņš ir pārliecināts, ka patlaban ir izveidots SC pilotprojekts, ar kura palīdzību nodrošināt balsu vairākumu arī Saeimā, ne tikai Rīgas domē.

Dombrovskis atgādināja, ka, ienākot politikā kopā ar partiju “Jaunais laiks”, šī politiskā spēka mērķis savulaik bija mazināt oligarhu ietekmi Latvijas politikā, taču, ja tiks īstenots SC projekts, Latvija par desmit gadiem atkritīs atpakaļ politiskās vides attīstībā.

Komentāri (107)

buchamona 06.09.2013. 11.30

Varbūt nevajadzētu runāt par uzvaru vēlēšanās, bet gan par mērķi sasniegt labus rezultātus vēlēšanās. :)
Taču, lai sasniegtu šādu mērķi – NA ir stipri jāmainās. Nevis programma jāmaina, bet jāmainās pašiem – no VL jauniešu partijas jākļūst par vienu kārtīgu, pat ” solīdu” konservatīvu partiju ar attiecīgu seju un attiecīgām manierēm :)

Bet tiem, kuriem ” uzbraukt” NA jau kļuvis par dzīves saturu :), vajadzētu saprast beidzot – pret ko viņi cīnās. Pret NA programmu, vai arī pret atsevišķiem netīkamiem ļaudīm. :)

+17
-4
Atbildēt

15

    andris902 > buchamona 06.09.2013. 12.34

    ….R.A. …šķiet, ka būs jāpiekrīt izskanējušajai domai:

    Rozenvalds.lv ‏@Rozenvalds 12h

    Žagars netieši palīdz drupināt esošo valdību. Jo nacionāļi nevar paši atsaukt šo, viņiem tik bezjēdzīgo kultūras ministri. Jāgāž valdība…

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 06.09.2013. 13.59

    ….ManaPolitika_lv ….lai nacionālistu bērnudārzs saglābtu nosmērēto krūtežu, noderēs arī valdības krišana, piesedzoties ar stingro mugurkaulu….šitiem “tautas aizstāvjiem” prātā tikai savi reitingi un pārējais – kaut ūdensplūdi pēc viņiem…

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > buchamona 07.09.2013. 12.03

    zanE ….
    Tu, autoostas zanE, kopā ar dzēris, nulli, vikmani un Linuxu un citiem nelegāļiem, izkārnies uz latviešiem pēc vienas komandas. Jūs savā nemotivētā zvēriskumā pret latviešiem esiet identiski, ka no vienas gaļas mušas izdētām olām izšķīlušies kāpuri. Tavu rosīšanos autoostā vēl var saprast, bijušai komjaunatnes akķivistkai no kaut kā jādzīvo. Šeit, tas jau ir vairāk kā nepiedienīgi, nez vai atradīsies daudz bomzenes, kas tik zemu nolaistos.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 06.09.2013. 15.54

    ļaudis un programma ir saistīti lielumi, kādu programmu spēj īstenot šie te infantīlie cilvēki, kurus pats esi kritizējis par populistiskiem un valstij kaitīgiem gājieniem?
    Kaut pēdējais – kārtējā šantāža ar valdības gāšanas draudiem, ja nenotiks tā, kā viņi grib?
    Nesaprotu, cik naivam jābūt, lai nesaprastu, ka vienīgais, kas viņus intersē, ir acumirklīgais reitings?
    TBLNNK arī daudzi “ticēja”, un pārmeta man nepatriotismu un nezin ko par viņu kritiku, un kā beidza šie politbiznesmeņi?
    Kam vēl jānotiek, lai saprastu, ka tie nav nopietni politiķi, un tiem nedrīkst uzticēt valsts likteni?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > buchamona 07.09.2013. 13.31

    dzeris49
    Skalo muti pēc pretdabiskām “seksuālām” attiecībām, sodomīt, tad smaku nejutīsi.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 06.09.2013. 22.48

    ….beidzot atzinies!!!….tas jau sen visiem bija skaidrs, ka uzdodies par viltus latvieti, lai radītu iespaidu, ka visi tādi deģenerāti – pēc Tava ģīmja un līdzības….

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > buchamona 06.09.2013. 21.04

    zanE ….
    “tad, ko īdi?…”

    “Latvieši” salidojuši!!!
    Latvietis nenīst latviešus pēc definīcijas.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > buchamona 06.09.2013. 12.12

    rinķī apkārt
    “..no VL jauniešu partijas jākļūst par vienu kārtīgu, pat ” solīdu” konservatīvu partiju ar attiecīgu seju un attiecīgām manierēm :)”

    Kam tāda partija par kuru ik mirkli neizkārnītos fekāliju stumdītājs, dzēris, un autoostas, zanE. Normālā, padumjās iekārtas nenozombēto iedzīvotāju, valstī, NA būtu centriska partija, bet SC un ZP darboņi pūtu cietumā, vai neuzdrīkstētos pat pacelt savas galvas.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > buchamona 06.09.2013. 16.12

    zanE ….
    Labi gan jums nacionālpatriotu nīdējiem saskan ar kremļjaģām: SC putļerastiem un zatļerastiem.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 06.09.2013. 18.12

    ….kas Tev nepatīk?….pats teici – “Katrs latvietis savā zemē var runāt kā vien viņš vēlas un viņam nav neviena vēlmēm jāpieskaņojas”…tad, ko īdi?…

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > buchamona 06.09.2013. 13.19

    ManaPolitika_lv
    “Vienas sūnainas, Vešņakova bļinas ēdošas “ministres” dēļ”

    Vai zini ar ko Puķins baroja Zatļeru?

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    piziks > buchamona 08.09.2013. 09.22

    Riņķī apkārt, vēl sliktāk: programma varētu būt pat laba, bet kur NA ir tie, kas to spētu realizēt — pat, ja NA pietiekami daudzi noticētu? It īpaši, — pēc šajā Saeimā jau redzētā un vēl vērojamā? Politiski plikus — bezpartijiskos — specus jau nebūtu viegli salasīt, lai varētu uz kaut ko nopietni cerēt, bet politinterešu pulciņos partijās… visās, pozīciju ar opzīciju kopāņemot, savācamos potenciālos uz grunti visās partijās aizvelk vagoni, ko piekrauj sponsori un pārējo visu sugu draudziņi ģeodiapazonā no Briseles līdz Moskovijai + vietējo ragutiņstūmēju bari, kur biedru un biedreņu netrūkst nevienam poltizētajam “spēkam”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 07.09.2013. 12.28

    Vienīgais koprofīls, kas te nemitīgi runā par izkārnīšanos un izkārnās, šeit esi tu.
    Man jau tāda sajūta, ka no taviem komentāriem nāk sūdu smaka.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Dainis Salnis > buchamona 06.09.2013. 13.04

    Vienas sūnainas, Vešņakova bļinas ēdošas “ministres” dēļ visu valdību? Labāk nevajag. Kas zin, cik tādas pankūku lēdijas dabūsim vietā! “D

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > buchamona 06.09.2013. 12.48

    Rozenvalds.lv ‏@Rozenvalds
    ————-
    kurš Rozenvalds?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Vaira Tempele 06.09.2013. 11.03

Virsraksts kārtējo reizi nesakrīt ar rakstu. Bet tas tā, IR jau ir tendenciozs līdz vēmienam, pie tā jau pierasts.
Kopumā izskatās, ka SC mēģinās vēlreiz izspēlēt to pašu, ko RD. Toreiz pateicoties Šleseram viņi tika RD koalīcija, kurš par to saņēma smuku kāpostu no moskovītiem un notinās. Tagad to pašu mēģinās izspēlet valstiskā līmenī caur Repšes jaunveidojumu.

+16
-5
Atbildēt

4

    andris902 > Vaira Tempele 06.09.2013. 12.02

    ….vai tad tā nav?….

    +4
    -14
    Atbildēt

    0

    janazakovica > Vaira Tempele 06.09.2013. 12.10

    ja tie butu vel isti nacionalisti..pagaidam tie ir oligarhiem piedeross uznemums kuram janes pelnu..

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Vaira Tempele 06.09.2013. 11.06

    Tad vajag runāt ar radiem un draugiem aicinot nebalsto par to murgu !

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

    gliters > Vaira Tempele 06.09.2013. 11.22

    Protams, ka virsraksts ir tendenciozs – citādāk nemaz nevar būt, jo vispasaules liberāļu ideoloģiskās cīņas sastāvdaļa ir centieni darīt visu, lai nacionālistus marģinalizētu, iztēlojot par īsprātīgiem pajoliņiem, kurus nav vērts ņemt nopietni. Tad nu te arī cerību gūt panākumus iztēlo kā plātīšanos ar gaidāmo uzvaru.

    +18
    -8
    Atbildēt

    0

janazakovica 06.09.2013. 10.52

jaa repse nopirkts ka runajosaa galva..bet bija tacu LNNK biedrs patriots idealists un cinitajs par brivibu..vnk SC centram saemaa zez tadi mudzi kuri pasi sevi nespej vadit..tapec izvelets kartejais oligarhu nopirktais nodevejs..zatlers izgaza pasakumu bija pa stulbu un glevu…repse ja saritos tabletes varetu ari pavilkt..Latviju melnajaa caurumaa

+13
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu