Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

6
Jauna un brīnišķīga
Kristīne Simsone

 

ooo Dienu putas / L’Écume des jours. Franču režisora Mišela Gondrī (Gaišo atmiņu mūžīgais starojums, Sapņu zinātne) atgriešanās pie sirreālistiskajiem sižetiem priecē – viņa radītā apzināti naivo «specefektu» pasaule ir baudījums acīm. Turklāt režisora kreativitātes pilnais rokraksts labi sader ar ekranizācijas līdzīgi sirreālo pamatmateriālu – rakstnieka Borisa Viāna slaveno tāda paša nosaukuma romānu, kurā zušu zvejošana no ūdenskrāna, tāpat kā vīri ar baložu galvām ir ikdienišķas parādības. Paklūp fināls – krāšņi vizualizēto notikumu blīvuma dēļ Dienu putas uz beigām kļūst nedaudz apātiska un grūti uztverama. Kino no 30.augusta.

oooo Jauna un brīnišķīga / Jeune et jolie. Šī, tāpat kā Fransuā Ozona iepriekšējā filma – psiholoģiskā drāma Mājā, patīkami pārsteidz gan ar sižeta intrigu, gan ar vizuālo izpildījumu. Smalki uzfilmētā lente vēsta par kādas padsmitnieces dubulto dzīvi – skolniece vakaros strādā par eskorta meiteni. Lai gan sižetiski provokatīva un erotisma caurstrāvota, filma nobalansē uz naža asmens un, nezaudējot eleganci, neieslīgst lūriķismā. Prasmīgi izklāstīts pieaugšanas un tīņu gadu apjukuma portretējums. Āra kinoteātrī Kino pagalms 31.augustā plkst.23.30 un 1.septembrī plkst.21.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums. Programmā apkopoti sižetiski spilgti kinodarbi ar plašu tematisko diapazonu. Sākot ar politiskajām aktualitātēm Krievijā, kā arī interneta pirātismu (filma par failu apmaiņas vietni The Pirate Bay), beidzot ar ieskatu pārtikas industrijas aizkulisēs un dzīvības trauslumu apcerošiem vēstījumiem par neārstējamām slimībām. No 4. līdz 8.septembrim kinoteātrī KSuns, kā arī Liepājā, Jēkabpilī un Valmierā. Ieeja – 2 lati, skolēniem, studentiem un pensionāriem bez maksas. www.nfc.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu