FOTO: labdarības lielkoncerts Bruknas muižā • IR.lv

FOTO: labdarības lielkoncerts Bruknas muižā

10
Foto: Ilmārs Znotiņš

Līdzīgu akciju Kalna svētību kopiena baznīcas celšanai rīkos arī nākamgad

Labdarības akcijas ”Uzcel savu baznīcu!” galvenais ikgadējais notikums – lielkoncerts Bauskas novada Dāviņu pagasta Bruknas muižā – pagājušajā sestdienā pulcēja vairāk nekā 1500 ļaužu, ir.lv pavēstīja te mītošās Kalna svētību kopienas pārstāve Anete Kalniņa.

Kalna svētību kopienas ļaudīm šī diena atšķīrās no ikdienas rituma. Jau no agra rīta tie gādāja, lai atbraukušajiem viesiem netrūktu ne siltas tējas krūzes, ne kārtīga cienasta. Sabraukušie ļaudis apskatīja gleznaino Bruknas muižu un tās apkārtni, radošajās darbnīcās gleznoja, iemēģināja roku trauku apdarināšanā un citās prasmēs.

Vakarā uz apgaismotās skatuves vairāku stundu garā dvēseliskā koncertā klātesošajiem muzicēja Raimonds Tiguls, Kristīne Kārkle-Puriņa, Artis Gāga, Kristaps Vanadziņš, Edvīns Ozols, Intars Busulis, Kārlis Lācis, Kārlis Kazāks, Aija Andrejeva, Mārtiņš Burke-Burkevics, Ira Krauja-Dūduma, grupas ”Putnu balle” un „Willow Farm”, kā arī mūziķa Kārļa Būmeistera muzikālais projekts “Matters” un aktrise Sigita Jevgļevska. Koncerts noslēdzās ar tradicionālo kopdziesmu, kuru kopā ar mūziķiem izpildīja Bruknas priesteris Andrejs Mediņš.

Sarīkojums ziedojumu vākšanai Bruknā notika jau otro gadu un tiks rīkots arī nākamgad, ir.lv apstiprināja Bruknas muižas projektu vadītāja Terēze Lasmane. Lai arī šogad apmeklētāju bijis mazāk nekā pērn, kad koncertā piedalījās Renārs Kaupers, klausītāji bijuši pateicīgi par sirsnīgo atmosfēru. Šogad koncertā solījis, taču galu galā nav varējis piedalīties Igo. Akcijas rīkotāji no sirds saka lielu paldies visiem apmeklētājiem, koncerta dalībniekiem, kā arī akcijas draugiem – skaņas un gaismas kompānijai ”GACO”.

Kalna svētību kopienā Bruknā mīt cilvēki, kuri vēlas ar darbu un ticību atbrīvoties no dažādām atkarībām vai sakārtot sevi pēc dzīves krīzes. Kopienu vada priesteris Andrejs Mediņš. Ar viņa iniciatīvu Bruknā kopš pagājušā gada top jauna baznīca, te iecerēts novietot arī apustuļu figūras.

Komentāri (10)

ligakalnina 28.08.2013. 11.50

Jebkurā gadījumā, lai kādi būtu motīvi, palīdzēt cilvēkiem ar atkarību, vai jebkādiem citiem, kam vajadzīga palīdzība, ir labs darbs, un pelna tikai atzinību.

+5
0
Atbildēt

0

mariam 28.08.2013. 10.09

Var jau, protams, būvēt katrs, ko grib, bet nu – ja jau aplam baznīcas gribās, tad tomēr, manuprāt jēdzīgāk būtu mantojumu sakopt, – vecās, īstās atjaunot, nekā celt jaunas no gāzbetona.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu