KNAB «melnā kaste» • IR.lv

KNAB «melnā kaste»

6
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Aivars Ozoliņš

Korupcijas apkarotāju priekšnieku konflikts traucē viņiem strādāt, taču arī Strīķes atlaišana var izraisīt krīzi, uzskata Providus pētnieks Valts Kalniņš

Valts Kalniņš ierodas bohēmiskajā DAD Cafe Miera ielā taisnā ceļā no KNAB, kur notikusi biroja piedāvāto jauno likuma grozījumu sabiedriskā apspriešana. Taču mūsu saruna iecerēta par karstāku tematu – konfliktu pašā birojā.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks ir ierosinājis dienesta pārbaudi par savas vietnieces Jutas Strīķes darbu un atcēlis arī biroja ētikas komisiju, kura bija norādījusi uz viņa paša iespējamo interešu konfliktu. Par nesaskaņām bija zināms jau labu laiku, taču pašlaik tās samilzušas tiktāl, ka ir spiesti iesaistīties biroja pārraugi – premjerministrs un Ģenerālprokuratūra.

Nav jau tā, ka šis konflikts nācis kā zibens no skaidrām debesīm, Kalniņš atgādina. «Baumu līmenī versijas klīda. Arī ņemot vērā KNAB pagātni, kur diemžēl šī ir bēdīga tradīcija.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu