«Es viņus tur noliku, un viņi nopelnīja» • IR.lv

«Es viņus tur noliku, un viņi nopelnīja»

7
Anita Brauna

Tiesā iesniegto sarunu ierakstos Aivars Lembergs pats apstiprina to, ko vienmēr ir noliedzis – savas mantiskās intereses Ventspils uzņēmumos

Pagājušās nedēļas sākumā prokuratūra Aivara Lemberga kriminālprocesā tiesā iesniedza papildu pierādījumus – sarunu ierakstus, kuros viņš ar saviem bērniem un biznesa kūrētājiem apspriež dažādas darījumu detaļas. Sarunas 2005.gada 16. un 17.jūnijā Lembergs risinājis neitrālā teritorijā – Kopenhāgenas viesnīcā D’Angleterre, un tajās vēl piedalās šajā kriminālprocesā apsūdzētie Anrijs Lembergs un Ansis Sormulis, kā arī liecinieki Rūdolfs Meroni, Gints Laiviņš-Laivenieks, Olafs Berķis, Līga Lemberga u.c.

Uz apjomīgo pierādījumu klāsta, ko tiesībsargājošās iestādes jau bija savākušas, sarunu ieraksti ir nozīmīgi ar to, ka tajos Lembergs pats pirmo reizi apstiprina savas īpašumtiesības atsevišķos uzņēmumos, ko viņš vienmēr ir noliedzis. Tādējādi tie nostiprina citu cilvēku liecības un dokumentāros pierādījumus, ko Lembergs ir mēģinājis apšaubīt, sakot, ka liecinieki ir iebiedēti vai dažādu personisku motīvu dēļ atriebjas viņam.

No tiesai iesniegtajiem materiāliem izriet, ka sarunas ierakstītas kriminālizmeklēšanas ietvaros, saņemot visas nepieciešamās atļaujas. Ierakstīšanu organizējis Satversmes aizsardzības birojs sadarbībā ar Dānijas partneriestādi. Pēc prokuratūras skaidrojuma, ieraksti lietai pievienoti, tiklīdz tiesiskā procedūrā saņemta atļauja tos izmantot kā pierādījumus kriminālprocesā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu