Ceļinieki • IR.lv

Ceļinieki

5
Nellija Ločmele

 

Es gribu aizbraukt uz Peru, gribu aizbraukt uz Čīli, gribu aizbraukt uz Pakistānu, gribu uzkāpt tur, kur neviens nav kāpis… Tā saka Kārlis Bardelis, kurš savos 28 gados jau visur kur ir uzkāpis. Un arī kritis. Taču grib vēl. Tagad – ar skrituļslēpēm šķērsot visu Eiropu. Varbūt šis piedzīvojums kļūs par Ginesa rekordu. Viņš ir atstājis darbu, jo savu robežu pārbaudīšana šķiet svarīgāka, turklāt – «bagāts ir tas, kuram pietiek». Kārlis dodas prom, lai satiktu sevi.

Ilmārs Blumbergs dodas meklēt citādi. Viņš dodas tukšumā. Blumbergs savos 70 zina, ka viss vērtīgais rodas vienatnē un klusumā. «Nestāsti nevienam. Auklējies, nesteidzini. Nevedas, aizmirsti. Bet domā. Pastaigājies pa tukšumu un tici, ka būs mirklis, un pēkšņi, negaidot tu zināsi, vienkārši jau zināsi!»

Kārlim ir sava taisnība. Un Ilmāram sava. Es pārslēdzos no vienas uz nākamo, kā pa radio frekvencēm klejojot. Man patīk sava – vienīgā – ceļojuma laikā piestāt, lai ieklausītos citu stāstos. Un tad atkal celties (no dīvāna) un iet.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu