Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Afgāņu puikas, izmantojot rotaļu pistoles, svin musulmaņu svētā mēneša ramadāna beigas. Šogad svētais mēnesis ilga no 10.jūlija līdz 7.augustam, un viens no smagākajiem pārbaudījumiem ticīgajiem ir atturēties no ēšanas, dzeršanas un smēķēšanas katru dienu no saullēkta līdz saulrietam.

Nedēļas notikumi pasaulē


Šāgada sākumā vislielākais patvēruma lūgumu skaits ES
saņemts no Krievijas pilsoņiem, ziņo Eurostat. No janvāra līdz martam patvērumu lūguši 8435 krievi, no tiem puse vecumā līdz 18 gadiem, kā arī 8395 personas no Sīrijas. Vislielāko patvēruma lūgumu skaitu saņēmusi Zviedrija – 9720. Visaugstākais noraidīto patvērumu īpatsvars ir Francijā – 84%.

Dažādās ES dalībvalstīs mobilo telefonsarunu tarifi atšķiras pat astoņas reizes, atzinusi Eiropas Komisijas (EK) digitālo lietu komisāre Nēlija Krusa. Atšķirība starp lētāko un dārgāko valsti – Lietuvu un Nīderlandi -, pēc 2011.gada datiem, sasniedz 774%, proti, Lietuvā par vienu sarunas minūti bija jāmaksā vidēji 1,9 eiro centi (1,3 santīmi), turpretim Nīderlandē – 14,7 centi (10,3 santīmi). Septembrī EK gatavojas prezentēt jaunu likumdošanas iniciatīvu, jo citās preču vai pakalpojumu grupās tādas cenu atšķirības nav vērojamas.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs paudis cerību, ka Telavivas nesenie paziņojumi par jaunu ebreju kolonistu mājokļu būvniecību okupētajās palestīniešu teritorijās neizjauks Izraēlas un palestīniešu miera sarunas. Izraēlas valdība apstiprinājusi vairāk nekā 1000 jaunu mājokļu celtniecību kolonistu apmetnēs Rietumkrastā un Austrumjeruzalemē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu