Eiropas Cilvēktiesību tiesa aptur Čalovska izdošanu • IR.lv

Eiropas Cilvēktiesību tiesa aptur Čalovska izdošanu

167
Eiropas Cilvēktiesību tiesa. Publicitātes foto.

Nosakot pagaidu aizsardzību, ECT izskatīs ASV izdotā Latvijas pilsoņa lietu

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) pieņēmusi izskatīšanai kibernoziegumos apsūdzētā Latvijas pilsoņa Denisa Čalovska advokātu iesniegumu un noteikusi pagaidu aizsardzību – aizliegumu izdot Čalovski ASV, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz Čalovska advokātu Saulvedi Vārpiņu.

ECT vēstulē, kas sūtīta Vārpiņam, teikts – palātas prezidents nolēmis, ka Čalovski nedrīkst izdot ASV, pirms viņa lieta nav izskatīta Strasbūras tiesā. Turklāt Čalovska sūdzībai piešķirta prioritāra kārtība. Čalovskis joprojām atrodas Rīgas Centrālcietumā, aģentūrai LETA apstiprināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē. Ārlietu ministrijā paziņoja, ka Latvija informēs ASV pusi par ECT lēmumu.

Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce aģentūru LETA informēja, ka ir saņēmusi vēstuli no ECT, kurā teikts, ka tiesa ir lēmusi par pagaidu aizsardzības pasākumu, norādot, ka Čalovski nevar izdot ASV, kamēr ECT turpinās tiesvedība.

Līce skaidroja, ka ierasti lietām, kurās piemēro pagaidu aizsardzību, ECT piešķir prioritāti. Valdības pārstāve gatavo vēstules Tieslietu ministrijai, Iekšlietu ministrijai un Ģenerālprokuratūrai, lai informētu par ECT lēmumu un nodrošinātu tā izpildi. “ECT ir norādījusi, ka šo pagaidu pasākumu neievērošana var veidot [Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības] konvencijas 34.panta pārkāpumu,” teica Līce. Viņa bilda, ka ECT nenorāda, vai Čalovskis būtu turams apcietinājumā, vien raksta, ka viņu nedrīkst izdot ASV.

Advokāts Vārpiņš paskaidroja – ja Latvija nerespektēs šo lēmumu, tas būs Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas pārkāpums, kas nozīmē, ka valsts pārkāps starptautiskās tiesību normas. Kibernoziegumos apsūdzētā Čalovska advokāti vērsīsies Ģenerālprokuratūrā, lai tiktu pārskatīts viņam piemērotais drošības līdzeklis, lūdzot viņu atbrīvot no apcietinājuma.

Kā norādīja Vārpiņš, aizstāvjiem nav zināms, cik ilgi varētu notikt lietas izskatīšana ECT. Patlaban aizstāvjiem ir jāmeklē juridiskais pamatojums, lai lūgtu Čalovska atbrīvošanu, un pie tā “tiek maksimāli strādāts”. Pieteikumu advokāti prokuratūrā varētu iesniegt tuvākajās dienās.

Ģenerālprokuratūra norāda, ka, neskatoties uz ECT pieņemto lēmumu, Čalovskim būs jāpaliek apcietinājumā. Kā sacīja prokuratūras pārstāve Una Rēķe, ir apturēts tikai izdošanas process, nevis atcelts lēmums par izdošanu. Ģenerālprokuratūra iepriekš informēja, ka izdodamai personai likums neparedz tiesības lūgt vispārējās jurisdikcijas tiesu pārskatīt apcietinājuma nepieciešamības turpināšanu.

Kā ziņots, Latvijas valdība ir nolēmusi izdod Čalovski tiesāšanai ASV, tikmēr apsūdzētā advokāti ir vērsušies ECT, lai tā piemērotu pagaidu noregulējumu un apturētu Čalovska izdošanu. Čalovskis apcietinājumā atrodas kopš pagājušā gada 4.novembra. Izdodamās personas apcietinājuma termiņš nedrīkst pārsniegt vienu gadu, norādīja prokuratūra.

Kā aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijas (TM) preses sekretāre Ksenija Vītola, ministrija ir saņēmusi Ministru kabineta rīkojumu par Čalovska izdošanu. TM ir saņēmusi arī Čalovska aizstāvju iesniegumus, kur lūgts apturēt viņa izdošanu ASV līdz ECT lēmumam, un tagad tas tiek izvērtēts. Advokātu vēstule ir saņemta arī Iekšlietu ministrijā, taču tā pēc piekritības tiks pārsūtīta TM un Ģenerālprokuratūrai, aģentūra LETA noskaidroja IeM.

Vītola norādīja, ka galvenais ir ECT lēmums, proti, gadījumā, ja ECT pieņems lēmumu par pagaidu aizsardzības pasākumu, tad par šo lēmumu ECT informēs MK pārstāvi, kas par to attiecīgi informēs atbildīgās iestādes.

Komentāri (167)

ilmisimo 08.08.2013. 20.02

Beidzot.

Mums ir pašiem savs Luiss Kurvalāns, kas…eee … mmmmm.. nuja! kas smuok prettautiskā unkel Sema marionešu režīma pakalpiņu”‘zasķenkos”‘…

bet!

Par tuo mumsim iraid arīg pašiem savs Slavators Allende, kas it braši rezidē Ārlietu ministrijā!

+13
-2
Atbildēt

0

Þanis Bezmers 08.08.2013. 18.04

Šodien zaļā menta kantorī būs semočku svētki. Sanākusi visa brigāde ar brigadieri galvgalī un tik bliež vaļā. Atšķirībā no citām reizēm, kad zaļā menta dežurants var izspiest tikai vāju purkšķi. Šodien svētki, pat svinību vaininiekam frizūra mazliet iezaļējusi. Par agru sviniet, dāmas un kungi. Vēl jau tikai spriedums apturēt. Tas vēl nav spriedums atlaist mājās, piešķirt dzīvojkli un izmaksāt prēmiju par izciliem sasniegumiem krāpšanā, veiktā noziedzīgas grupas sastāvā. Kad vēlēšanās uzvarēs SC, dabūs vairākumu, vadīs valdību, nodibinās latgaļu autonomiju, trīs valsts valodas un vēl visu ko tādā garā, tad, kungi, rīkojieties, visi trumpji jūsu rokās! Bet pagaidām, kungi, pacietību un pamperus pa rokai, lai no priekiem nesabojājas vasaras uzvalki.

+17
-7
Atbildēt

15

    Ieva Aile > Þanis Bezmers 08.08.2013. 18.43

    Ej ratā ar visām savām sēmočkām un SC,būs tikai labi,ja pierādīs Čalovska vainu,tad varētu viņu izdot kaut vai arābiem,bet līdz tam nav ko izdāļāt Latvijas pilsoņus visiem,kuriem nav iepaticies kāda deguns.

    +6
    -14
    Atbildēt

    0

    andris902 > Þanis Bezmers 08.08.2013. 21.37

    …aivarsk… Tev viss vienā putrā sajucis, tas droši vien no saules – nav jau brīnums – nelietīgās ECT dēļ tika mobilizēti visi spēki un nosēdināti pie klavieres, lai glābtu sava neveiksmīgā tieslietu ministra sasmērēto krūtežu….nē, nu nav jau slikti – pie vienas reizes ručī arī Vienotību, šie taga vienā laivā…. :)

    …ja nopietni – Čalovskis nekur nav bēdzis, kāpēc viņam kā Latvijas pilsonim kaut kur jābēg?….viņa vēlme un arī Tavai vēlmei vajadzētu būt – lai spriež taisnu tiesu Latvijas valsts tiesu sistēma….vai Tu apšaubi taisnas tiesas iespējamību?….Tu šaubies par savu valsti?….Čalovskis gan nešaubās – viņš paļaujas uz tās likumiem un tikumiem….kurš no Jums lielāks patriots?….

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    andris902 > Þanis Bezmers 09.08.2013. 11.28

    …..WAT….tātad Tu piekrīti, ka taisna tiesa Latvijā nav iespējama un visi tiesu procesi ir apšaubāmi, gan iztiesātie, gan vēl procesos esošie?…ko, nu?…
    ….likvidējam TM ar visām liekajām tiesu institūcijām un….tā – padomāsim, zem kuras valsts jurisdikcijas mēs varētu palīst?….jātaisa referendums!… :)

    …nu, vēl jau mums ir nespējīgas izmeklējošās un apsūdzību uzturošās iestādes – no tām arī jāatsakās….galu galā cilvēktiesības kā Tu saki – “ir tikai tads erzacarguments priekš jebkuras varas, piesegšanās plakātiņš”….

    ….atgriežamies pie linča tiesas – lēti, labi un atsevišķus ļautiņus – apmierinoši….

    ….WAT…goda vārds – Tu spēj pārsteigt!….

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > Þanis Bezmers 08.08.2013. 21.04

    Man agrā jaunībā ap gadiem 14 bija tāds gadījums…Sēžu savas mājas dārzā un spiežu caur marli sulu no tiko salasītām baltajām jāņogām…gribējās noeksperimentēt ar vīna gatavošanu.Te ierodas dāmīte no milicijas bērnu istabas un sāk mani izprašņāt,kur esmu šodien bijis,ko darījis,kas var apliecināt…Izrādījās,ka viens puika uz mana vārda paņēmis velosipēdu pavizināties(esot pilsētā bijusi tāda iespēja),un tā arī pazudis ar visu riteni.Būtu toreiz visu šeit esošo izdošanas fanu kontingenta rokās bijusi vara,mani varbūt uz mazgadīgo koloniju aizsūtītu,labi,ka sievišķim bija saprāts un vēlēšanās novērtēt,ka neesmu nekāds parastais miliču uzraugāmo kontingents.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > Þanis Bezmers 09.08.2013. 11.27

    Nujā,to jau nemaz nevar salīdzināt ar ASV speciālistu paveikto,kas zem Huseina gultas Irakā ieraudzīja lielu lādi ar masu iznīcināšanas ieročiem un tāpēc uzsāka karu,kurā gāja bojā neskaitāmi cilvēki.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > Þanis Bezmers 09.08.2013. 12.47

    ….Jūs, puiši, spējat pārsteigt ar savu kategorismu, taču nepamanot ( vai attaisnojot?) valsts mazspēju nodrošināt KATRA sava pilsoņa cilvēktiesības….likums tāpēc nekļūst sliktāks, ja nemākulīgi, nekompetenti, bet augstprātīgi indivīdi to nespēj ievērot/piemērot….

    ….mēs saasinām visas savas maņas, jo aizskarts “latvieša” lepnums – kaut kāds krievs (neteikšu Iesalnieka vārdiem – urlēns) satracinājis visu sabiedrību, gan jau kāds paziņos – arī sašķēlis….visu savu nepatiku koncentrējot pret to “svešo”, kurš izjaucis mierīgā pīļu dīķa ūdensspoguli….
    …un tad var staipīt cilvēktiesības kā bikšgumiju, meklēt patriotisma iedīgļus, plēst kreklus – kuri pareizākie un īstākie nacionālisti….un….turpināt izlikties nemanām, cik bīstams ir šis precedents, jo valsts savas nespējas dēļ – var no Jums atkratīties jebkurā mirklī, ar jebkuru ieganstu….vienkārši – norakstīt!….

    …ja esat ievērojuši – neviens neattaisno Čalovska iespējamo nodarījumu, bet vēlas saprast, kāpēc šajā reizē attieksme pret notikušo ir citāda nekā identiskā gadījumā iepriekš – vai tiešām noteicošais ir uzvārds un politiskās partijas likumu interpretācijas?….cik droši var justies savas valsts pilsonis, ja viņa cilvēktiesības ir traucējošas “lielās politiskās spēlēs”….
    ….kāpēc Latvijas valsti apkaunoja neprofesionālu “politiķu”, tiesībsargājošo un izmeklējošo, uzraugošo iestāžu impotence?….tiesiskums?….piedodiet, kur tas ir?….

    …sevi cienoša valsts iespējamo noziegumu izmeklētu pati, neskaidrību gadījumā pieacinot apsūdzību uzturošo pusi un lemtu par sava pilsoņa likteni…Latvija – nevarēja, nespēja, neprata, negribēja…neizmantoja iespēju VISIEM savas valsts pilsoņiem nodemonstrēt, ka tā ir stipra, gudra, lemtspējīga….tiesiska….
    ….diemžēl – panāca pretējo – iesēja šaubas….vai tāds bija mērķis?…varbūt urrā nacionālistiem (NA) un viltus nacionālistiem (V)….bet….rezultātā – sagrāva ticību tiesiskumam Latvijā…. žēl!…

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > Þanis Bezmers 09.08.2013. 00.18

    Opjatj dvacatj pjatj,kā teiktu krievi…Kura tiesa ir pierādījusi,ka Čalovskis to izdarīja?Čalovski varbūt vajadzētu tiesāt ASV,ja kāds pierādītu,ka viņš tur ir veicis noziegumu,bet to neviens vēl nav pierādījis,tāpēc nevainīgu cilvēku,kāds ir Čalovskis,kamēr nav pierādīts pretējais,nav ko vazāt pa pasauli apkārt.Saproti,vispirms jāpierāda,ka kāds ir vainīgs.Utrom deņgi,večerom stuļja,no deņgi vperjod,kā teicis ”Divpadsmit krēsli” varonis.
    Ja,pieņemsim,es nokļūtu tādā situācijā,es negribētu nekur braukt,pat tad, ja būtu nevainīgs,es nezinu un negribu zināt,kā tādā ASV tiek spriesta tiesa,lai tie kungi,kam pret mani ir kādas pretenzijas,tērē savu naudu un brauc uz šejieni.Ja tā padomā,Čalovska lieciniekiem varbūt nemaz nav tik daudz naudas,lai azbrauktu uz tiesas sēdēm ASV.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    piziks > Þanis Bezmers 09.08.2013. 11.59

    ZanE, visu, ko WAT-am pateici, varēsi atkārtot arī tam, sportista šopavasar pa šekumu atskaldītajam, pirmklasniekam un viņa mātei Jaunjelgavā?

    Likumi un normas tādi, ka spārdītājam nekas, spārdmammelei Ls 50 sods, bet pašvaldības vadītājs Guntis Libeks — nez, no kuras partijas? — paziņo, ka vispār nekā nopietna nav bijis, TV3 savu ķini taisījis!

    ZanE, arī Tu proti pārsteigt. Rrrrr.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > Þanis Bezmers 09.08.2013. 11.18

    Un Aivarsk … kopā ar NA… šoreiz tik cieši un negrozāmi tic amerikāšu “izmeklētājiem”. Kad Kārkliņa lietā citiem tādiem pašiem tika pateikts, ka blefojuši par Kārkliņam pārskaitītajiem 100 000 amerrubļu, tad “izmeklētāji”/āzu piemeklētāji apklusa. Kādēļ tieši Čalovska gadījumā līdzīgi augstprātīgi LV aborigēnu ignorētāji Tev un Tavējiem šoreiz tik uzticami?! :)

    Man personīgi nekādu simpātiju pret Čalovski nav — neticu ne viņam, na ASV pusei (spekulāciju dēļ), ne mūsējiem (stulbuma, kvalifikācijas trūkuma, politspekulatīvisma dēļ un profesionālas un politiskas pašapziņas trūkuma dēļ).

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    janis17 > Þanis Bezmers 08.08.2013. 23.47

    ZanE, jūsu divkosība ir apbrīna vērta :)
    Čalovskis nekur nav bēdzis,
    ________________________________
    Kāpēc tad nevēlās ātri ar savu advokātu armijas palīdzību tiesā pierādīt nevainību un saņemt no ASV valdības daudzmiljonu kompensāciju par sabojāto reputāciju, netaisnīgo attieksmi utt???

    kāpēc viņam kā Latvijas pilsonim kaut kur jābēg?
    ___________________________________________________
    Kāpēc viņš ir Latvijas pilsonis????????????
    Būšana par Latvijas pilsoni ļauj krāpties un zagt?

    lai spriež taisnu tiesu Latvijas valsts tiesu sistēma….
    _______________________________________________
    Noziegums pastrādāts ASV. Ar šo vīrusu tika inficēts vairāk nekā 40 000 datoru ASV. Vīruss nonācis NASA datoros. līdz ar to arī jātiesā tur,kur tiek konstatēts likumpārkāpums.

    Tas viss jau 1000 reižu izrunāts.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > Þanis Bezmers 09.08.2013. 11.56

    Nē Zane, tā gluži nav , kombinācijā ar REALPOLITIK, tā gan ģeld, ja mēs būtu Islande,Somija vai Polija es noteikti nostātos Tavā pusē, bet mēs neesam , mēes vienmēr esam bijuši Rietumu pasaules robežpostenis, ko vienmēr ir Austrumi gribējuši dabūt savā pārvaldē, tā ka : ” quod licet iovi non licet bovi”

    Nevajag gaisu tricināt par to kas nav iespējams , jo totāli suverēna dominējoši savas intereses ievērojoša vlasts LV vietā ( arī EE un LT) nav iespējama, tāpat kā purvā neaug ozoli, bet pundurbērzi.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > Þanis Bezmers 08.08.2013. 20.51

    Ierados, perfekti! Pilnībā pievienojos!
    Pārprastās, superpārspīlētās cilvēktiesības, kas biežāk aizstāv agresoru, ne upurus ( šinī gadījumā apzagtos cilvēkus) rada veselu morālo kropļu armādu, kurai nekas nav svēts, ne cita dzīvība, ne īpašums…

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > Þanis Bezmers 09.08.2013. 10.55

    Zane, kamon, kāda taisna tiesa LV, visu nosaka resurss, nav pat jābūt kukuļdevējam, spēj tik juristuarmādu noalgot un lieta darīta, ( LV jau juristuparadīze,vai tik nav visvairāk saražotā profesija), pierādīs ka melns ir balts un ūdens īstenībā ir uguns( vecie labie sholastikas triki ar to cik velnu var nosēdēt uz adatas gala, mūsu juristuekvivalenti viduslaikos pierādīja ka 99 gab.)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Þanis Bezmers 08.08.2013. 21.07

    Bet kas būtu bijis, ja tu kā tagad tas čalovskis būtu bēdzis no patiesības noskaidrošanas pār sētu?
    Neesi vainīgs – neesi bailīgs!

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Þanis Bezmers > Þanis Bezmers 08.08.2013. 19.19

    Sveiks, Ērik miglainā rītā! Semočku uzlasītāju klubs ir visnotaļ cienījams un ne sliktākais citu klubu starpā. Bagāts nekļūsi, bet paēdis būsi. Galvenais – nav jālauza galva, kā pateiks, tā izdarīs, visapkārt tovarīšči, miers un bērziņš. Šādiem klubiem ir tūkstošgadīga vēsture, visu cieņu! Galu galā, daži no kluba biedriem tiek ievēroti un dažreiz tiek arī pie labāk atalgota amata. Tad jau var atļauties skaistas sievietes un baltus džipus. Bet tas nu tā. Sliktāk, ja savs sapņus sāk īstenot sabiedrībai nepieņemamā veidā, sapinas ar sliktu kompāniju, kas krāpjas un zog. Tā kā esi stingri jo stingri noštimmēts uz pozitīvu, uz laimes atnešanu visai cilvēcei, tad nekādi nevari noticēt, ka abām rokām kopā ar zagļu bandu esi iebraucis svešās kabatās. Tas nevar būt! Tāpēc, ka tas nevar būt. Nu labi vēl. ka kabatas nepiederēja Kremļa Dzīves Priekšniekam, viņa draugiem vai kāda grupējuma obščakam, bet tiem pridurkiem amurikāņiem. Paldies Dievam, ka vecā pasaule pilna ar lietderīgajiem idiotiem, kuri uzskata, ka visiem blēžiem, zagļiem, spridzinātājiem, galvu cirtējiem, kārējiem, dūrējiem visupirms ir cilvēktiesības, tajā nozīmē, ka viņi drīkst visu, pret viņiem nedrīkst neko. Visi šie ļaundari tiek pazemoti un apspiesti savu nepatīkamo degunu dēļ, tāpēc viņi var darīt da jebko un tas būs tikai taisnīgi. Lūk, tāpēc tu un tavs klubiņš ir semočku uzlasītāji.

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

Lolita 09.08.2013. 02.34

Globalā pieredze rāda ka amerika nav ieinteresēta cietumos uzturēt personas kas nav tiešā veidā ietekmējušas valsts drošību, vai kā savādāk izmantojušas (šajā gadījumā) lētticīgākos pilsoņus. Valsts kura aizstāv savus pilsoņus nav jaunums, taču ir starptautiskas normas un diplomātiski ceļi, un ir precedenti, kas nav attaisnojami (Krievijas – Gruzijas 2008 karš – vai tiešām kāds tic ka Gruzija to iesāka?)

Deniss nav hakeris. Deniss pats ir viens no MITB vīrusa upuriem. Ja patlaban ir reģistrēti 18 tāda veida vīrusi, tad apmēram skaidrs cik cilvēki piedalās šajos procesos, kas ir saistīti ar šiem vīrusa paveidiem. Bēdīgākais ir tas ka lai arī viņus sauc par hakeriem, patiesībā šajā gadījumā kiberpasaulē šīs personas ir vairāk vai mazāk maskačkas trenniņbikšu sēmučku grauzēji kas atņem naudu cilvēkiem kas pastaigājās pa pilsētu cerot, ka cilvēce ir pietiekoši attīstīta lai nevajadzētu iedziļināties tādās lietās kā ieroču atļaujas un pašaizsardzības cīņas mākslas.

Vainīgi ir lietotāji kas nesaprot ka ir valstis un pilsoņi kas izmantos sajūtu ka svaigi uzinstalēts windows būs drošs, un ka aplikācija ko novilksi interneta lapā ar smaidīgu cilvēku reklāmu nebūs piebāzta ar vīrusiem, ka ieejot lapā ar labiem solījumiem tā nebūs pilna ar ar browser hijack’iem. Salīdzini to ar godīgu pilsoni kuram Ivans tirgū pārdod desu ar smaidu un solījumiem uz sejas, un desa vēlāk izrādās saindēta. Vai Saša iedod ielūgumu uz klubu, kurā tevi pēc tam noskuj no tava maka. Botneta kontrolieri pārsvarā nāk no tādām valstīm, kā Krievija, no valstīm kurās ir problēmas nopelnīt godīgi, sodus var attaisnot ar korupciju, un negodīgs īstenībā ir cool (bandīti), un tēmētas tiek valstis ar labu ekonomiku.

Ir vajadzīgas olas lai reāli dzīvē aplaupītu banku, bet ir gļēvi un nožēlojami izmantot cilvēku naivumu un neizglītotību IT sfērā lai to izmantotu. Ir vajadzīga reāla dzīve lai ar prātu un/vai spējām nopelnītu naudu, bet lai nekaunīgi izmānītu, balstoties uz IT neizglītotajiem, ir vajadzīgs tikai framework – aplikācija kas būvē gatavus vīrusus – gala lietotājs var veikt vīrusa modifikācijas to piemērojot un/vai padarot tos unikālus lai antivīruss neatrastu, kā arī daudz upuru epasta adrešu datubāzes (parasti šīs var nopirk kopā ar frameworks). Jāsaprot ka šis gadījums NAV gadījums kurā tiek lauztas banku ugunssienas. Tiek izmantoti naivi cilvēki kas tic ka pasaule ir labāka vieta, un tādas ļaunas valstis kā Krievija nepastāv. IT administratori kas dod pārāk daudz brīvības gala lietotājiem cerot uz pašu lietotāju uzmanību.

Tādi mēsli arī padara pasauli par nedrošāku vietu, netieši ievieš noteikumus, kas darbā liek rāmjus tavam datoram, ar kontroli ko tu drīksti un ko nē. Jarēķinās, ka pasaulē visas valstis nebūs vienlīdzīgas, būs personas zemākajās valstīs, kuras godīga darba vietā izvēlēsies zagt, atņemt, piemānīt.

Deniss ir acīmredzot piramīdas apakšpusē, naudas saņēmēji un framework radītāji joprojām tirgo savu preci, izmanto tīklus kuros darbojās absolūti anonīmi, tirgo jebko anonīmi, es šeit nemaz nesākšu.

Ir pilnīgi skaidrs ka Deniss nav nekāds drauds, drīzāk grēkāzis ar ko atskaitās US oficiālie un uz kuru visu kaku nometa īstie naudas saņēmēji, persona kura bija noķerama, uz ko attaisnot līdzekļus kas tika tērēti šaja operācijā, kāds kurš atsēdēs par visiem.

Par savu muļķību ir jācieš. Zaglim jāsēž cietumā. Šajā lietā nav nekāds glamours. Čista urlisms kuru nevajadzētu aizstāvēt.

+9
0
Atbildēt

2

    andris902 > Lolita 09.08.2013. 19.35

    ….algiz….ja Tavam komentāram varētu pievienoties, tad pēdējais teikums iznīcina visu iepriekš teikto…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > Lolita 09.08.2013. 10.11

    Algiz, la-a-a-abs koments!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu