Brīvdabas muzejā būs mūsdienu amatniecības festivāls • IR.lv

Brīvdabas muzejā būs mūsdienu amatniecības festivāls

36
NULL

Festivālā ar saviem izstrādājumiem pulcēs ap 120 amatnieku 

Svētdien, 11.augustā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies Mūsdienu amatniecības festivāls, kurā būs iespēja aplūkot un iegādāties ap 120 amatnieku darinājumu, kas tapuši, apvienojot tautas mākslas tradīcijas ar mūsdienu prasībām un tehnoloģiskajām iespējām. Mūsdienu amatniecības festivāls darbosies no plkst.10 līdz 17, un tajā līdztekus amatniecības izstrādājumu tirdziņam varēs iegādāties arī pārtikas produktus, piedalīties zīda apgleznošanas, dekupāžas, rotu veidošanas, mākslīgo ziedu darināšanas un citās radošajās darbnīcās, raksta aģentūra LETA.

 Pasākuma laikā mazākie apmeklētāji varēs vizināties zirga mugurā, bet Kurzemes zvejniekciema pļaviņā apmeklētājiem būs iespēja vērot un piedalīties izstrādājumu tapšanā, kā arī baudīt muzejam neierastu muzikālo fonu “RadioNABA” dīdžeju pavadībā. 

Brīvdabas muzeja amatniecības festivāls ir jauna tradīcija, kas apzina un aktualizē Latvijas amatnieku daudzveidīgās radošās izpausmes. Festivāls Brīvdabas muzejā notiks jau trešo reizi. Festivālam tika aicināti pieteikties Latvijas amatnieki, kas strādā ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot amata prasmes, tehnoloģiju attīstības un mūsdienu dizaina elementus, radot darbus ar reizē praktisku un māksliniecisku vērtību. 

Šogad Mūsdienu amatniecības festivālā piedalīsies ap 40 jaunu dalībnieku, kuri iepriekš tika aicināti parādīt savus darinājumus īpašai komisijai, piemēram, “Etnoteks” ar etnogrāfisko rakstu audumiem un izstrādājumiem no kokvilnas vai “RixWood” ar oriģināliem un praktiskiem koka aksesuāriem, kas paredzēti vismodernākajiem mobilajiem tālruņiem un citām ierīcēm. 

Mūsdienu amatniecības festivāls un ar to saistītās aktivitātes piedalās arī “Rīga 2014” programmas tematiskajā līnijā “Izdzīvošanas komplekts”, tādēļ ceturtdien, 8.augustā plkst.18 radoši informatīvajā telpā “Esplanāde 2014” notiks Brīvdabas muzeja informatīvā stunda, kuras laikā būs iespējams iepazīties ar muzeja darbu Latvijas amatniecības tradīciju vērošanas un popularizēšanas jomā. Pasākuma laikā notiks amatnieku demonstrējumi, bet attapīgākie apmeklētāji varēs piedalīties konkursā un balvās iegūs ielūgumus uz Mūsdienu amatniecības festivālu.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu