Latvijas sportists izcīna bronzas medaļu orientēšanās sportā • IR.lv

Latvijas sportists izcīna bronzas medaļu orientēšanās sportā

24
Edgars Bertuks distancē. Publicitātes foto

Bertukam cīņa vēl priekšā, lai saglabātu savu pasaules čempiona titulu vidējā distancē

Pērnā gada panākumu, finišējot trešajā vietā un izcīnot bronzas medaļu, pirmdien Somijā atkārtoja Pasaules čempionāta orientēšanās sportā garās distances finālā atkārtoja Latvijas sportists Edgars Bertuks.

Bertuka ātrums bijiis pietiekams, lai cīnītos par uzvaru, bet distances beigu daļā tika pieļauta neliela kļūda, inform LOF preses dienests Jānis Tamužs.

Pasaules čempionātā orientēšanās sportā tika sadalītas medaļas garajā distancē. Vīriešus sagaidīja 19,8 km, bet sievietes – 13,9 km garas distances. Sacensību apvidus bija ļoti līdzīgs Latvijas mežiem – labi skrienams, ar pāris purviem un aizaugušām vietām, kas piedāvāja ceļu variantu izvēles.

Par uzvarētāju un pasaules čempionu šajā distancē, izcīnot savu 11. pasaules čempiona titulu, kļuva francūzis Tjerī Žeržū. Sudraba medaļu ieguva soms Jani Lakanens. No uzvarētāja Bertuks atpalika par 1,50 minūtēm, bet no sudraba medaļas viņu šķīra 32 sekundes.

Kalvis Mihailovs ierindojās 38., bet Jānis Kūms – 40.vietā.

Sieviešu konkurencē savu dominanci turpināja šveiciete Simone Nigli, izcīnot 22. zelta medaļu savā karjerā. Aija Skrastiņa sasniedza 19.vietu, Inga Dambe finišēja 21.vietā, bet Līga Ārniece ierindojās 28.vietā.

Čempionāts turpināsies pēc atpūtas dienas ar vidējās distances kvalifikāciju un finālu 11. un 12.jūlijā, kā arī stafetēm 13.jūlijā. Bertuks centīsies nosargāt savu pasaules čempiona titulu vidējā distancē.

 

Komentāri (24)

Zinta Zommers 10.07.2013. 13.57

Malacis, super! Prieks par šo lielisko panākumu.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu