Latviešu «Davosa» • IR.lv

Latviešu «Davosa»

4
Pauls Raudseps

Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju foruma 10 idejas Latvijas attīstībai

Pēdējos gados bieži dzirdēta atziņa, ka krīze ir arī iespēja. Šādā rakursā var aplūkot daudzas lietas, to skaitā arī emigrāciju, kura ir kļuvusi par vienu no dominējošajām problēmām Latvijas sabiedrības apziņā. Taču ārzemēs dzīvojošie var būt arī resurss. Ar savu pieredzi viņi var gan sniegt padomus, gan palīdzēt atrast un nostiprināt kontaktus citās valstīs.

Ar šādu domu pēc Pasaules Brīvo latviešu apvienības un ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras atbalstu Dziesmusvētku laikā Rīgā notika pirmais Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums. Piedalīties gribētāju bija tik daudz, ka organizatoriem bija daudziem pat jāatsaka. Konferences priekšvakarā dalībniekiem organizētās vakariņās premjers Valdis Dombrovskis izteicās, ka valdība būtu gatava atbalstīt šāda foruma kļūšanu par sava veida latviešu «Davosu», kurā regulāri no visas pasaules pulcējas ar Latviju saistīti uzņēmēji, lai apmainītos ar idejām un veidotu sakarus. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs rosināja radīt interneta vietni latviešu izcelsmes uzņēmējiem, lai veidotu kontaktus. Paneļdiskusijās tiešām izskanēja daudz vērā ņemamu ideju, no kurām dažas nododam tālāk lasītājiem.

1. Ir pierādīta korelācija starp valsts labklājību un tās novērtējumu Transparency International Corruption Perception Index. Turklāt, jo caurskatāmāka valsts pārvalde – no ciematiem līdz prezidentiem -, jo augstāka valsts patiesā labklājība. Mums visiem jāturpina pieprasīt arvien augstāku caurskatāmību valsts lēmumos un rīcībā. Caurskatāmība ir stipruma izpausme, nevis vājība, kas kaut kā administratīvi jāvada.
Baiba Rubesa, bankas Citadele padomes locekle

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu