Kinoteātrī "Kino Bize" norisināsies Rīgas Pasaules filmu festivāls • IR.lv

Kinoteātrī “Kino Bize” norisināsies Rīgas Pasaules filmu festivāls

15
Foto no "Kino bize" mājas lapas

Šodien trīs dokumentālās lentes –  krāšņas Klusā okeāna saliņas izzušana filmā  “Reiz te bija sala”,  filma par Afganistānas ieņemšanu “Human Terrain” un “Kad zars lūzt”, kas dokumentē gadu kādas ķīniešu ģimenes dzīvē

Kinoteātrī “Kino Bize” līdz ceturtdienai, 11.jūlijam norisināsies pirmais Rīgas Pasaules filmu festivāls, kurā būs apvienotas divas starptautiskas filmu programmas ar filmām un režisoriem no dažādām pasaules valstīm. Programmu papildinās muzikālas vakara performances un tikšanās ar festivāla rīkotājiem un viesiem Kaņepes Kultūras centrā, raksta aģentūra LETA.

Pasaules filmu festivālu veidos starptautiskā dokumentālo filmu festivāla “Millenium” un īpašā divu dienu programma “Cine-Scapes”. “Millenium” ir unikāls, starptautisks dokumentālo filmu festivāls, kas Beļģijā norisinās jau vairākus gadus un kurā tiek atlasītas filmas no visiem pasaules kontinentiem. Šodien, 8.jūlijā festivāls tiks atklāts ar trīs filmām no “Millenium” programmas – skaisti smeldzīgu stāstu par krāšņas Klusā okeāna saliņas izzušanu ar vietējo kopienu filmā “Reiz te bija sala”, ASV akadēmiķu un militāristu slēpto sadarbību Afganistānas ieņemšanā filmā “Human Terrain” un vienu gadu ilgu ķīniešu ģimenes dokumentēšanu filmā “Kad zars lūzt”, kas žilbinošās galvaspilsētas pakājē savas dienas aizvada nelielā būdiņā. 

Rīt sāksies festivāla otrā programma “Cine-Scapes”, kuras veidošanas grupu vadīja antropologs un filmu veidotājs Karlo Kubero no Puertoriko, kurš sniegs nelielu ievadlekciju par tēmu “Performance/jaunrade”. Tāpat viņš kopā ar jauno itāļu režisoru Enriko Barone pēc katras filmas uz lielā ekrāna saslēgsies tiešsaistē ar katras rādītās filmas veidotājiem, lai tie sniegtu nelielu komentāru par savu filmu un atbildētu uz skatītāju jautājumiem. 

Pēdējās divas festivāla dienas kinoteātrī klātienē būs iespēja tikties arī ar vairākos filmu forumos augstu novērtētās filmas “Čella stāsti” režisori Annu Šilcu un filmas “Šahta Nr.8” režisori Mariannu Kātu. Rīgas Pasaules filmu festivāla vakaros pēc filmām Kaņepes Kultūras centrā norisināsies īpaši festivālam veltīti muzikāli notikumi un performances.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (15)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu