Šoreiz bez gumijniekiem • IR.lv

Šoreiz bez gumijniekiem

2
Glastonberijas festivāla norises vietas panorāma.

Slavenā Glastonberijas festivāla nagla – Rolling Stones

Meka ir sasniegta – tā ar līdzceļotājiem spriedām pirms diviem gadiem, gaidot lidmašīnu mājup no Glastonberijas festivāla. Anglijas dienvidrietumu pakalnos, kur notiek slavenais festivāls, brienot dubļus un salstot smidzinošajā lietū, pavadījām piecas dienas, noklausoties ap 30 lieliskas uzstāšanās, to skaitā Radiohead, Queens of the Stone Age, Pulp, TV on the Radio, U2. Likās – kaut ko tik fantastisku neizdosies atkal drīzumā piedzīvot. Taču pēc diviem gadiem ar veiksmes palīdzību un netieši pateicoties grupai Prāta vētra man radās iespēja atkal piedzīvot Glastonberijas festivālu. Šoreiz citādi.

Glasto, kā to dēvē saīsināti, neatņemama sastāvdaļa ir gumijas zābaki – kā jau biju pārliecinājies, lietus un 100 000 kāju pāru Anglijas auglīgo zemi ātri pārvērš pamatīgos dubļos. Taču ne šogad – koncerta dienās festivālu lutināja sauss un brīžiem pat saulains laiks, tā krietni atvieglojot pārvietošanos milzīgajā teritorijā no skatuves uz skatuvi.

Festivālos ir lieliska iespēja pašam izvēlēties savu programmu – vienā vietā dzirdēt grupas, kas iepriekš klausītas ierakstos, kā arī iepazīt jaunus izpildītājus. Katram sava gaume un intereses, līdz ar to diezin vai pat diviem apmeklētājiem var izveidoties vienādi iespaidi. No šāgada festivāla spilgtākie iespaidi palikuši par Tame Impala, Alt-J un Foals, kas piektdienas pēcpusdienā viena pēc otras uzstājās uz otrās skatuves jeb Other Stage. Tāpat arī Everything Everything un Palma Violets atkārtotie priekšnesumi nomaļajā Willam’s Green teltī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu