Ķīlis kļuvis par izglītības ministra ārštata padomnieku • IR.lv

Ķīlis kļuvis par izglītības ministra ārštata padomnieku

41
Roberts Ķīlis pēc demisijas. Foto: Ieva Čīka, LETA

Bijušais ministrs turpinās sniegt padomus izglītības reformu jautājumos

Demisionējušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis kļuvis par sava pēcteča Vjačeslava Dombrovska (RP) ārštata padomnieku izglītības reformu jautājumos, liecina informācija Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) mājaslapā.

Ķīlis, jau aizejot no amata, bija izteicies, ka piekristu kļūt par jaunā izglītības ministra ārštata padomnieku.

Dombrovskim kopumā ir pieci ārštata padomnieki. Ārštata padomnieks sporta jautājumos ir Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) prezidents Jānis Kols, ziņo LETA.

Savukārt ārštata padomniece sabiedrības integrācijas jautājumos ir Liesma Ose, kura savulaik strādāja ministrijā kā Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktora vietniece valsts valodas politikas jomā, bet janvāra beigās darbu ministrijā atstāja, jo saņēmusi labu darba piedāvājumu nevalstiskajā sektorā.

Ministra ārštata padomnieks juridiskajos jautājumos ir Valdis Verners, bet inovācijas jautājumos – Mats Rune Lennarts Kjaers.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāte Inga Vanaga (RP) turpina pildīt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārās sekretāres pienākumus arī Dombrovska birojā.

Par ministra biroja vadītāju iecelta bijusī Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova, kura arī strādā ar sabiedrisko attiecību jautājumiem. Savukārt biroja sekretāre un ministra palīdze ir Ilvija Zvaigzne, bet padomniece juridiskajos jautājumos arī turpmāk būs Ilze Muižniece. Ķīļa biroja vadītāja Nellija Titova ir Dombrovska padomniece augstākās izglītības un zinātnes jomā.

Ķīlis 30.aprīlī premjeram iesniedza demisijas rakstu, par savu atkāpšanās iemeslu minot veselības problēmas. Viņa atveseļošanās process turpināsies vēl ilgāku laiku. Viņa vietā Saeima 2.maijā izglītības un zinātnes ministra amatā apstiprināja Dombrovski.

 

Komentāri (41)

gliters 26.06.2013. 14.51

Es tikai brīnos – RP reitings svārstās ap pāris procentiem, vēlēšanas apstiprināja, ka popularitāte tiešām ir ļoti zema… Kas ir tas “sektantu” bariņš, kas pie visiem rakstiem par RP vai Ķīli liek “-” negatīviem komentiem?
Laikam fanu mazskaitlīgumu kompensē to fanātisms.

+9
-2
Atbildēt

7

    ligakalnina > gliters 26.06.2013. 15.33

    Latkovskis un Broka tur ir kaut cik sakarīgie cilvēki, kaut, no otras puses, kāda man tur daļa, es par šo partiju nebalsoju.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > gliters 26.06.2013. 15.01

    Ķīlis ir Ķīlis, un RP ir RP.
    Cik zinu, tu esi NA atbalstītāja, un vai tad tev tur attieksme vienāda pret visiem, no vienas puses, Broka, vai Latkovskis, no otras puses, Parādnieks, Kiršteins, utt?

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > gliters 26.06.2013. 15.54

    Kā tu uzminēji, kaut, nav jau grūti, visi, kas nebalso par NA, obligāti balso par SC, pats par sevi saprotams.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Ojārs > gliters 26.06.2013. 16.17

    Par ko tad balsoji – nevar būt, ka par Kamparu, Zaķi un Šķēlerti?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ojārs > gliters 26.06.2013. 15.19

    Broka, vai Latkovskis, no otras puses
    ——————-
    Latkovskis nav īsts Tēvzemietis. Vienkārši nejauši iekļauts sarakstā, laikam tika ņemta vērā viņa pazīstamība – TV, radio…

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Ojārs > gliters 26.06.2013. 15.47

    dzeris49 kāda man tur daļa, es par šo partiju nebalsoju.
    ———————–
    tavā partijā sakarīgākie ir “Bļa bogdanova”, misters dvadcatņiks un Burovs, vai ne?

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    gliters > gliters 26.06.2013. 15.17

    Nav vienāda… Bet te jau ir tas smieklīgākais, ka lai par kuru RP personāžu vai arī RP kopumā būtu raksts, “atbalstītāju fronte” vienmēr “uz strīpas”… Tas nekas, ka reitings 1 komā štrunts. Vnk uzjautrinoši.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

Jānis Derkusovs 26.06.2013. 14.41

Nu bet tomēr…Augstskolu programmas ir akreditētas. Kā stāv! un uztā āša projekta datu pamata, ko Ķīlis tik nikni apkaroja. Nu kādas reformas, tad tagad tiek pieteiktas? Kādas konkrēti un kādās konkrēti jomās? Pirmskola? vispārējā izglītība? profesionālā izglītība? augstākā izglītība? Zinātne? Sports? Valoda? Kas tieši un kur tieši? Pedagogiem algas apsola celt? Nū…Tad ZZS bija izcili reformātori, jo to vien darīja kā pedagogiem algas cēla. Katru gadu treknajos gados. Bet tad tā ir atalgojuma reforma nevis izglītības reforma.

+8
-2
Atbildēt

0

anesteeziste 26.06.2013. 13.49

Laikam solītajai grāmatai materiāla nepietiek

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu